Breaking news

Guvernul României, înconjurat de 6000 de jandarmi, de frica revoluționarilor

loading...

Desfășurare impresionantă de forțe de ordine, sâmbătă seară atât la Palatul Victoria cât și la Ministerul de Interne. De frică să nu degenereze manifestațiile dedicate comemorării Revoluției din 1989, autoritățile au trimis în stradă peste 6000 de jandarmi.

jandarmi guvern proteste revolutionariDeși în stradă au ieșit circa 3000 de persoane ca să-și strige nemulțumirea față de actualul Guvern, la 24 de ani de la Revoluție, numărul jandarmilor a fost dublu.

Protestatarii au fost întâmpinaţi în Piaţa Victoriei de 6.000 de jandarmi, dublu faţă de numărul lor. Forţele de ordine au format un scut în jurul clădirii Guvernului României, pentru a înnăbuşi orice tentativă a oamenilor de a lua cu asalt clădirea.

Un impresionant dispozitiv de jandarmi a fost realizat și în fața clădirii Ministerului de Interne, fostul sediu al Comitetului central unde în decembrie 1989, Ceaușescu și-a rostit ultimul discurs.

După primirea ostilă din Piața Victoriei și în cea din Piața Revoluției, câteva sute de manifestanți s-au întors în Piata Universității unde au blocat rondul. Ei scandează „Uniti, salvam toata Romania!”

Înarmaţi cu steaguri tricolore şi cu mesaje anti-sistem, manifestanţii s-au adunat iniţial la kilometrul 0 din Piața Universității.

Manifestațiile au fost organizate pentru a comemora 24 de ani de la Revoluție, protestatarii dorind să refacă baricada din decembrie 1989.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata