Peste 60.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2015

loading...

În 2015, CARNEXPO, cel mai mare târg dedicat industriei cărnii şi zootehniei din Sud-Estul Europei a fuzionat cu INDAGRA FOOD, târgul internaţional pentru industria alimentară, transformându-se în cea mai importantă platformă de promovare pentru producătorii români şi investitorii străini interesaţi de piata agro-alimentară românescă.

indagra&carnexpoMiercuri 28 octombrie 2015 are loc deschiderea oficială INDAGRA FOOD & CARNEXPO în cadrul centrului expoziţional Romexpo. Pentru perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2015, organizatorii estimează un număr de peste 60 de mii de vizitatori specializaţi din peste 27 de ţări.  La standurile celor peste 170 de companii româneşti şi străine, vizitatorii vor avea ocazia să cunoască ultimele tendinţe şi apariţii în ceea ce priveşte evoluţia tehnologiilor din industria agro-alimentară la nivel global. Aceasta expozitie reprezintă un bun prilej să arătăm tuturor că România este un partener de încredere la nivel european, iar produsele procesate româneşti sunt competititve pe piaţa agro-alimentară internaţională.

“Anul 2015 a redat speranţa unor vremuri mai bune în rândul producătorilor români, odată cu reducerea TVA-ului la alimente pe întreg lanţul de producţie. Încă de acum doi ani, această măsură era mult aşteptată în industria cărnii, unul dintre obiectivele CARNEXPO 2013 şi cea mai mare provocare a momentului fiind reducerea TVA la carne şi preparate din carne. Ne bucurăm că mesajul nostru a depăşit barierele anilor trecuţi şi putem vorbi astăzi, despre supravieţuirea industriei cărnii din România şi de o nouă perspectivă pentru întreaga industrie alimentară” , a declarat Eugen Capra, general manager CARNEXPO.

Producătorii din industria cărnii şi-au dorit un eveniment complet, axat pe promovarea tuturor segmentelor de bază, începând de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, echipamente, utilaje şi nu în ultimul rând, retail. Cu alte cuvinte, un produs agro-industrial INTEGRAT.  INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2015 reuneşte cererea şi oferta celor mai importanţi producători, importatori şi furnizori din industria alimentară, deschizând vizitatorilor accesul la surse noi de informare privind produsele, echipamentele şi tehnologiile actuale, în scopul dezvoltării agriculturii şi industriei alimentare din România, în acord cu cele mai exigente standarte internaţionale.

Uniunea Europeană continuă să fie principalul partener în comerţul exterior cu produse agro-alimentare al României. Astfel, în primele cinci luni din anul 2015, livrările către statele membre UE au avut o pondere valorică de 61,8%, iar achiziţiile intracomunitare de produse agroalimentare au deţinut o pondere de 79,9%.

Potrivit datelor MADR, exporturile României de produse agroalimentare au înregistrat în primele cinci luni ale acestui an un plus de 16 procente, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, până la un nivel de 2,05 miliarde de euro, în timp ce importurile au depăţit cu 12,8% valoarea înregistrată în perioada similară a anului trecut, totalizând 2,198 miliarde de euro. În aceste condiţii, deficitul balaaţei comerciale cu produse agroalimentare a fost de 148,1 milioane de euro, în scădere cu 34,4 milioane euro (-18,8%) faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din anul 2014, când soldul negativ s-a ridicat la valoarea de 182,5 milioane de euro. Venituri mai mari au fost obţinute din exporturile de seminţe de rapiţă, boabe de soia, carne de ovine sau caprine, carne de pasăre, ciocolată şi brânzeturi.

Din 28 octombrie, se deschid porţile celor mai importante 4 evenimente ale toamnei, cu tematici complementare:

INDAGRA FOOD & CARNEXPO – cel mai mare târg dedicat industriei alimentare din Sud-Estul Europei. Acesta va avea savoarea unui Cooking show de excepţie, oferit de bucătari şefi din trei ţări, care vor găti „à la française“, „al italiano“ şi „al espanol“ .

Cel mai mare şi important eveniment agricol din România, INDAGRA – Târg internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei. Evenimentul reprezintă cea mai complexă manifestare de acest gen, având ca scop promovarea agriculturii din ţara noastră, potenţialului zootehnic autohton, viticulturii şi produselor tradiţionale bio.

ALL PACK – Expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice. Cele mai importante firme din domeniu vor prezenta, cu ocazia participării, soluţiile cele mai noi şi mai inovatoare din această industrie.

EXPO DRINK & WINE – Târg de vinuri, băuturi alcoolice şi nonalcoolice. Până în acest moment se înregistrează o creştere de 10% a numărului de firme expozante, faţă de anul 2014, şi o creştere de 20% a suprafeţei de expunere, faţă de ediţia precedentă.

indagra_carnexpo

Program manifestari conexe PAVILIONUL CENTRAL

INDAGRA FOOD & CARNEXPO EXPO  / DRINK & WINE

Miercuri, 28 Octombrie 2015                                                                                      

13:00-16:00 Pavilionul Central, Nivel 3.20, Stand 103-106

SARBATOAREA GUSTULUI

Demonstratii culinare cu elevi de la Liceul Economic Viilor

13:00-14:30 Reteta lui Chef Paul Bocuse

Atelier culinar Master Class cu Patrick Pierre Pettenuzzo de la Sarbatoarea Gustului

15:00- 16:00  Atelier „Lectie interactiva de limba franceza” 

Termeni uzuali cu explicatii folositi in bazele in gastronomiei si secrete din bucatarie.

ZILNIC

10:00-18:00 Pavilionul Central, Nivel 3.20, Stand 101

SALONUL PAINII – ROMPAN

10:00-18:00 Pavilionul Central, Nivel 3.20, Stand 113

Romalimenta

Discutii B2B pentru reprezentantii industriei alimentare

10:00-18:00 Pavilionul Central, Nivel 3.20, Stand 107

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului

Prezentari pentru reprezentantii industriei alimentare

10:00-18:00 Pavilionul Central, Nivel 3.20, Stand 110

Asociatia de Standardizare din Romania

Prezentari si discutii despre:

Standardele noi in managementul calitatii si mediului

Standarde in domeniul alimentar

10:00-18:00 Pavilionul Central, Nivel 7.70, Sector A, Stand 307

SCAE Romania impreuna cu Barista School vor organiza demonstratii de cafea cu alcool, latte art, caféa preparata la ibrick, sesiuni de cupping, seminarii pentru doritorii si metode alternative de brewing.

Cafeaua se va oferi la degustare tuturor vizitatorilor

10:00-18:00 Pavilionul Central, Nivel 7.70, Sector A, Stand 306

Organizatia Somelierilor din Romania 2011

12:00-13:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

14:00-15:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

16:00-17:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

Joi, 29 Octombrie 2015                                                                                              

11:00-16:30 Pavilionul Central, Nivel 3.20, Stand 103-106

SARBATOAREA GUSTULUI

Demonstratii culinare cu elevi de la Liceul Economic Viilor – ICEP Hotel School

11.30-13.00  Bucataria Mediteraneana cu Chef Stefan Popescu

Tema zile: paste fainoase si feculante

14:00-16:30 Atelier „Lectie interactiva de limba franceza” 

Atelier culinar Master Class cu Patrick Pierre Pettenuzzo de la Sarbatoarea Gustului

Termeni uzuali cu explicatii folositi in bazele in gastronomiei si secrete din Bucatarie.

Vineri, 30 Octombrie 2015                                                                                         

12:00-16:30 Pavilionul Central, Nivel 3.20, Stand 103-106

SARBATOAREA GUSTULUI

Demonstratii culinare cu elevi de la Liceul Economic Viilor si Liceul Dinicu Golescu

10:00-16:30  Brutarie

Atelier Master Class cu Chef Sebastian Soltan

14:00-16:30 Bucatarie greceasca

Atelier Master Class cu Chef Costel Dumitru

Tema zilei: peste 

Sambata, 31 Octombrie 2015                                                                                     

12:00-16:30 Pavilionul Central, Nivel 3.20, Stand 103-106

SARBATOAREA GUSTULUI

Demonstratii culinare cu elevi de la Liceul Economic Viilor si ICEP Hotel School

11:00-13:00 Bucataria Frantuzeasca

Atelier culinar Master Class cu Chef Marie Jo Guen (Chef la Ministerul Afacerilor Externe Franta) si Chef Samuel le Torriellec (Chef restaurant l’Atelier)

13:00- 14:30 Bucataria Fusion

14:00-16:00 Atelier culinar Master Class cu Chef Ianis si Chef Laszlo Szabolcs 

Tema zilei: carne si legume

Duminica, 01 Noiembrie 2015                                                                                    

12:00-14:30 Pavilionul Central, Nivel 3.20, Stand 103-106

SARBATOAREA GUSTULUI

Demonstratii culinare cu elevi de la Liceul Dinicu Golescu

11:00-14:00 Bucataria romneasca si greceasca

Atelier culinar Master Class cu Chef Viorela Dumitrana (Chef la Casa Greceasca Ellinikon)

Tema zilei: carne si legume

Program manifestari conexe INDAGRA

Miercuri, 28 Octombrie 2015                                                                                      

10:00-18:00 Pavilion C2, Stand 86-87

Inscrieri tombola VACUTA HOLLAND DAIRY HOUSE

Doriti sa castigati o vacuta adevarata?

HOLLAND DAIRY HOUSE pune la bataie o vacuta expusa pentru vizitatorii targului. Inscrierile au loc la stand pana pe 31.10.2015, ora 16.00.

Extragere pe 01.11.2015, ora 12.00, la stand.

10:00-18:00 Pavilion C1, Stand 28-29

Inscrieri tombola LUMEA SATULUI

Inscrierile se fac pe baza tichetelor distribuite de catre reprezentantii Lumea Satului in cadrul targului si depuse in urna din standul 28-29, Pavilion C1.

Extragerea va avea loc pe 31.10.2015, ora 13.30.

11:00-14:00 Pavilion C1, etaj

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Facultatea de Zootehnie – „Situatia actuala si perspectivele industriei nutreturilor combinate in Uniunea Europeana”

Prof.Dr. Pana Octavian

Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului„Tehnologii pentru verificarea namolurilor de epurare in agricultura”

Sef Lucr.Dr. Dracea Dragos

Facultatea de Medicina Veterinara – „Medicina veterinara si securitatea alimentara”
Sef Lucr.Dr. Georgescu Mara

13:00-16:00 Sala Centrul de Presa

Business Development Group

13:00-13:30 Inregistrarea participantilor

13:30-14:00 Prezentare „Expertiza Casei Olandeze a Pomicultorului”

Membrii Clusterului

14:00-14:20 „Elemente fundamentale pentru succesul infiintarii unei livezi si managementul profitabil al acesteia”

reprezentant Wageningen Applied Plant Research Centre

14:20-14:40 „Modelul olandez de cooperare intre piata – cercetare – educatie”  reprezentant Wageningen & NAK Tuinbouw

14:40 -15:10 „Dezvoltarea sectorului pomicol din Romania – de la factori favorabili la succes de piata” – cu sprijinul Universitatii de Studii Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti si al Institutului de Cercetare Dezvoltare in Pomicultura Maracineni

„Exemple de buna practica in productia si valorificarea fructelor in Romania”

15:10- 15:30 Discutii interactive: „Cele mai frecvente intrebari referitoare la succesul unui proiect de livada inclusiv lectii invatate din prima sesiune de aplicatii la noul sub”

Program tematic de pomicultura din cadrul PNDR 2014-2020, cu sprijinul reprezentantilor autoritatilor centrale si locale, expertilor tehnici si consultantilor implicati in elaborarea proiectelor din domeniul pomiculturii.

Concluzii

Joi, 29 Octombrie 2015                                                                                              

09:00-13:00 Sala de Conferinte Madgearu

Camera de Comert Italiana pentru Romania

„Agricultura biologica in Roania: un mare viitor?”

Teme:

  • Strategiile pentru dezvoltarea productiilor biologice in Romania
  • Piata internationala a produselor biologice: o nisa de 100 Mld de Euro in continua expansiune
  • Oportunitatile de dezvoltare a pietei bio. De la productia agricola la procesarea si vanzarea produselor: cazul Agricola Grains in Romania
  • Strategiile celui mai mare cumparator de productii biologice in Romania
  • Aspectele critice ale sistemului de certificare a produselor bio
  • Inovatiile tehnice pentru productia agricola
  • Cadastrarea terenurilor agricole: o prioritate pentru agricultura Romaniei

Deschidere conferinta:

Roberto Scagnoli – Presedintele CCIPR

Diego Brasioli – ambasadorul Italiei la Bucuresti

Interventii:

Daniel Constantin – Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Mihaela Ciuciureanu – Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene

Massimo Roncon – Presedinte, Agricola Grains

Oana Rogojina – Project Manager, Jantzen Development

Paolo Rocchi – Direttore Generale, Maschio Gaspardo Romania

Av. Lucian Cumpanasu – Cumpanasu & Dejescu, Law Partner

Aldo Cervi – Coordonator Departament Asociati Tehnici si Cercetatori, Federbio

Accesul la eveniment este pe baza de invitatie

10.00 – 12.00 H3, Sala 2

Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnice – ANARZ

Intalnire de lucru cu  crescatorii de taurine pentru carne. La aceasta dezbatere Domnul Giuseppe Panteleoni – CBS  Genetics, va prezenta tehnologia de crestere si exploatare a rasei de taurine Limousine, precum si importante detalii legate de avantajele cresterii acestei rase.

10:00-18:00 Pavilion C2, Stand 86-87

Inscrieri tombola VACUTA HOLLAND DAIRY HOUSE

Doriti sa castigati o vacuta adevarata?

HOLLAND DAIRY HOUSE pune la bataie o vacuta expusa pentru vizitatorii targului. Inscrierile au loc la stand pana pe 31.10.2015, ora 16.00.

Extragere pe 01.11.2015, ora 12.00, la stand.

10:00-18:00 Pavilion C1, Stand 28-29

Inscrieri tombola LUMEA SATULUI

Inscrierile se fac pe baza tichetelor distribuite de catre reprezentantii Lumea Satului in cadrul targului si depuse in urna din standul 28-29, Pavilion C1.

Extragerea va avea loc pe 31.10.2015, ora 13.30

11:00-14:00 Pavilion C1, etaj

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Facultatea de Horticultura

„Noutati in cultura ciresului”

Conf.Dr. Adrian Asanica

„Introducerea in sere a tehnologiilor bazate pe perlit”

Conf.Dr. Maria Elena Draghici, Ing. N. Somacescu

„Cooperarea cu specialistii in electronica – O solutie pentru rezolvarea unor  situatii dificile din ferme si livezi”

Reprezentant Cluster ELINCLUS, Dr.Ing. Marian Velcea

12.00-14.00 Exterior, Platforma 12

RADIO ANTENA SATELOR

Realizare in direct emisiunea „Viata la tara”

Vineri, 30 Octombrie 2015                                                                                         

10:00-16:00 Sala Titulescu

Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala

“PNDR 2014-2020. Anul I de implementare; perspective 2015”

11:00-14:00 Pavilion C1, etaj

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

 Prezentari ale unor cercetari recente in domeniul stiintelor agronomice

10:00-18:00 Pavilion C2, Stand 86-87

Inscrieri tombola VACUTA HOLLAND DAIRY HOUSE

Doriti sa castigati o vacuta adevarata?

HOLLAND DAIRY HOUSE pune la bataie o vacuta expusa pentru vizitatorii targului. Inscrierile au loc la stand pana pe 31.10.2015, ora 16.00.

Extragere pe 01.11.2015, ora 12.00, la stand.

15:00-17:00 Pavilion C1, etaj

Agribusiness Job

Conferinta „Provocariile pietei muncii in agricultura”

Speakeri: Marius Ogrezeanu si Andrei Oprea

10:00-18:00 Pavilion C1, Stand 28-29

Inscrieri tombola LUMEA SATULUI

Inscrierile se fac pe baza tichetelor distribuite de catre reprezentantii Lumea Satului in cadrul targului si depuse in urna din standul 28-29, Pavilion C1.

Extragerea va avea loc pe 31.10.2015, ora 13.30.

Sambata, 31 Octombrie 2015                                                                                     

10.00-14.00 Pavilionul C1, etaj, Stand 22

IPA S.A. CIFATT

„Brokeraje tehnologic si de afaceri” – intalniri de afaceri

10:00-18:00 Pavilion C2, Stand 86-87

Inscrieri tombola VACUTA HOLLAND DAIRY HOUSE

Doriti sa castigati o vacuta adevarata?

HOLLAND DAIRY HOUSE pune la bataie o vacuta expusa pentru vizitatorii targului. Inscrierile au loc la stand pana pe 31.10.2015, ora 16.00.

Extragere pe 01.11.2015, ora 12.00, la stand.

10.00 – 12.00 Sala Titulescu

Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnice – ANARZ

Dezbatere stiintifica „Ameliorarea genetica a animalelor factor de progres in Zootehnie””

Vor  prezenta lucrari:

  • profesori universitari de la Universitatile cu profil agricol din Bucuresti si Timisoara
  • reprezentanti ai institutelor de cercetare
  • asociatii ale crescatorilor de animale

13:30 Pavilion C1, Stand 28-29

Extragere tombola LUMEA SATULUI

Duminica, 01 Noiembrie 2015                                                                                    

10.00 – 12.00 Exterior, Platforma 12, Ring demonstratii

Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnice – ANARZ

Prezentare si premiere animale

12.00 Pavilion C2, Stand 86-87

Extragere tombola VACUTA HOLLAND DAIRY HOUSE

Compania HOLLAND DAIRY HOUSE pune la bataie o vacuta expusa pentru vizitatorii targului. Inscrierile au loc la stand pana pe 31.10.2015, ora 16.00.

Extragere pe 01.11.2015, ora 12.00, la stand.

ZILNIC

Exterior, Platforma 12, Ring demonstratii

Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnice – ANARZ

Prezentari ale animalelor expuse, licitatii de animale, demonstratii de echitatie si dresaj, etc.

449 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*