Breaking news

Peste 43 la sută din microbuzele din România sunt neconforme și prezintă risc iminent de accidente

loading...
0 4

Microbuzele care circulă pe străzile din România sunt un adevărat pericol public întrucât 43% din ele nu prezintă siguranță rutieră, iar peste 6% reprezintă un pericol iminent de accident.

microbuz - politieToate aceste concluzii au ieșit la iveală în urma controlului efectuat de Registrul Auto Român alături de Poliția Rutieră, pe 31 iulie 2014, la nivel național.

Registrul Auto Român a desfășurat la data de 31.07.2014 o acțiune specială de control în trafic, la nivel national, care a vizat autovehiculele de transport persoane cu 8+1 locuri. Astfel, împreună cu Poliția Rutieră, Registrul Auto Român a inspectat tehnic 505 vehicule având aceste caracteristici. Procentajul general de vehicule neconforme a fost de 57, 43% din totalul celor controlate. Exemple de neconformități (specifice acestei game de autovehicule) ar fi că unele autovehicule cu 9 locuri erau înregistrate în acte ca având 6 locuri sau altele declarate în acte ca având destinație de transport marfă erau utilizate și pentru transport persoane.
Din punct de vedere al securității rutiere 43,37% au fost găsite neconforme, iar din acest procent de vehicule 6,14% prezentau pericol iminent de accidente. Din punct de vedere al emisiilor poluante au fost găsite neconforme 8,71% dintre autovehiculele controlate. 1,78% dintre autovehicule aveau probleme de identificare. Din punct de vedere al dovezii de efectuare a I.T.P. 95,05% dintre vehicule aveau documentul valabil, 4,55% aveau I.T.P. expirat, iar 0,40% fals”, se arată în comunicatul de presă al RAR, remis exclusivNEWS.ro.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă precizează că în urma acestor controale, au fost aplicate, împreună cu Poliția Rutieră 212 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 6 permise de conducere și 153 de certificate de înmatriculare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata