Breaking news

Peste 40 de ani vom fi doar 15 milioane români

loading...

Scăderea ratei natalității din România, degradarea nivelului de trai și descurajarea de către guvern a întemeiereii unei familii și a creșterii unui copil,  face ca în 40 de ani populația să ajungă la 15 milioane locuitori.

populatieÎn 1990 eram 23,2 milioane. 1,7 milioane de români au murit sau au plecat din ţară în ultimii ani. Acum suntem 21,4 milioane. În fiecare an populația româniei se reduce în medice cu  40.000 de locuitori, conform antena3.ro.

Natalitatea şi mortalitatea sunt constante în România ultimilor 15 ani, dar dau un raport negativ. În timp ce se nasc zece copii la o mie de locuitori, mor 12 români dintr-o mie.

Ne împuţinăm şi acum ne mai ajută şi Guvernul să scădem mai repede. A tăiat elanul femeilor de a naşte când redus indemnizaţia pentru creşterea copilului, a aliminat trusoul pentru nou născuţi, a redus ajutorul pentru mamele care îşi cresc singure copiii. Şi evident, salariile acestora, dacă sunt bugetare.

Media naşterilor e de 1,3 copii la o femeie. Cea mai mică din Europa, unde e 1,5. A scăzut de la doi, câţi năştea fiecare femeie înainte de revoluţie. Ultimii ani le-au schimbat acestora atitudinea faţă de căsătorie, viaţa sexuală, familie şi copii. O consecinţă a societăţii capitaliste, în care femeile fac carieră şi nu copii.

Dacă Guvernul ar lua măsuri pentru încurajarea femeilor să nască, şi dacă rata fertilităţii ar creşte brusc la 2,1 copii, abia în 2070 s-ar vedea rezultatele creșterii populației în România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata