Breaking news

Peste 39.000 de elevi au susținut luni, la BAC, proba scrisă la limba română

loading...

39.091 de absolvenţi de clasa a XII-a au susținut, luni, 25 august, proba scrisă la Limba şi literatura română, din cadrul Bacalaureatului 2014, sesiunea august – septembrie.

bacAzi au debutat probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea august – septembrie, cu proba la Limba şi literatura română.

Proba s-a desfăşurat în 208 centre de examen, iar lucrările vor fi evaluate în 76 de centre de evaluare. La această probă s-au înscris 39.091 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 29.616 sunt din promoţia curentă şi 9.475 din promoţiile anterioare.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a solicitat tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfășurarea examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, respectarea strictă a regulamentelor şi toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare.

Ministrul a făcut un apel la rigoare procedurală şi a pus accent pe ideea de prevenţie a eventualelor nereguli sau disfuncţionalităţi.

Sesiunea august – septembrie va continua marţi, 26 august, cu examenul la Limba şi literatura maternă E)b). Proba obligatorie a profilului E)c) va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării E)d) pe 29 august.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00.

Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata