Breaking news

Peste 3.000 de persoane au participat la marșul Unirii de la București

loading...

Marşul pentru Unire de la Bucureşti a scos duminică pe străzi peste 3.ooo de persoane îmbrăcate în  veste albastre, roşii şi galbene au format un imens tricolor viu.

Participanţii la manifestaţia organizată de Platforma Civică Acţiunea 2012 au solicitat Unirea cu Republica Moldova ca prioritate naţională.

,,Mii de oameni au ieşit în stradă la Chişinău pentru Unire. Am considerat că ţine de datoria noastră să facem acelaşi lucru. Aşteptăm reacţia candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie”, a declarat Marius Lulea, copreşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012.

În acest sens, unioniştii au propus spre asumare candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Susţinerea prin discursuri publice a necesităţii unirii, sprijinirea companiilor din România şi din Republica Moldova pentru extinderea activităţii pe întreg spaţiul celor două state, crearea unui departament pentru reintegrarea Republicii Moldova sunt câteva dintre solicitările a peste 30 de organizaţii nonguvernamentale din România, Republica Moldova şi diaspora.

Candidaţii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovaţi şi recomandaţi alegătorilor pe un site realizat special cu acest scop: www.pactbasarabia.ro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata