Breaking news

Peste 26.000 de mașini au plătit prin SMS taxa de trecere a podului peste Dunăre de la Fetești – Cernavodă

loading...

În primele patru zile de punere în funcțiune a noului sistem de plată, peste 26.000 de mașini au achitat prin SMS, taxa aferentă trecerii podului peste Dunăre de la Fetești – Cernavodă.

taxa pod dunare fetesti - cernavodaCNADNR SA precizează faptul că în perioada 30.04.2015, ora 00:00 – 03.05.2015, ora 23:59 prin secțiunea stației de taxare au trecut un număr de 62.552 vehicule din care:

37.676 vehicule au tranzitat stația de taxare pe benzile “etarif”

24.876 vehicule au tranzitat stația de taxare prin secțiunea de taxare manuală.

În aceeași perioadă prin intermediul SMS și al distribuitorilor autorizați au fost efectuate următoarele plati:

 • SMS – 26.116 treceri achiziționate;
 • Distribuitori autorizati – 23.788 treceri achiziționate (1 trecere, 2 treceri, 20 treceri);
 • Total – 49.904 treceri achiziționate.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România că începând cu data de 30.04.2015 plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă se realizează prin intermediul SIEGMCR (sistemul informatic de emitere gestiune și monitorizare a rovinietei).

Astfel, tariful poate fi achitat la distribuitorii autorizați (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) și prin SMS la numărul 7577 (număr disponibil în rețelele de telefonie mobilă ORANGE ROMÂNIA, VODAFONE ROMÂNIA, TELEKOM MOBILE și RCS&RDS).

Pentru a nu se crea confuzii în privința achitării peajului (tarif trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) prin intermediul SMS, CNADNR SA descrie în continuare pașii pe care un utilizator trebuie să-i urmeze:

1- se trimite la 7577 textul care conține numărul de înmatriculare și categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1;

2 – se va primi un mesaj prin care se cere să se confirme achiziția (mesajul va conține informații detaliate despre achiziție, inclusiv costul total);

3 – pentru confirmarea achiziției, se trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul DA, ulterior primirii mesajului de la pasul 2;

4 – se va primi un mesaj de confirmare a achiziției ce va conține seria peajului, categoria acesteia, numărul de înmatriculare pentru care a fost emis și data la care perioada de valabilitate expiră.

 • Prin SMS se poate achiziționa peajul doar pentru 1 trecere.
 • În cazul în care se trimite textul în alt format decât cel prevăzut la pasul 1, acesta nu va fi luat în considerare.
 • Detallii privind costul total al achiziției peajului pein SMS este comunicat utillizatorului în mesajul text prevăzut la pasul 2.
 • Costul total al achiziției peajului prin SMS cuprinde, pe lângă costul tarifului de trecere, și costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte (care poate fi diferit, în funcție de operator), conform prevederilor art. 3 alin. (6) din Normele metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere, aprobate prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 611/2015.
 • Utilizatorul nu poate considera peajul emis dacă nu a primit mesajul de confirmare prevăzut la pasul 4.
 • Categorie tarifară peaj asociată tipului de vehicul:

                        1  – Autoturism/Marfă MTMA<=3,5 tone

2  – Marfă 3,5 tone<MTMA< 12 tone / Microbuz

3  – Marfă MTMA>=12 tone, <=3 axe / Autocar

 • – Marfă MTMA>=12 tone, >=4 axe
 • Pentru informații suplimentare referitoare la categoriile tarifare se poate trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul INFO (0,05 EUR+TVA/SMS trimis).
 • Pentru cartelele preplătite nu se aplică TVA, achiziția fiind efectuată numai dacă există disponibil creditul necesar.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata