Breaking news

Peste 1500 de gospodării din 10 județe au fost inundate

loading...

Ploile din ultimele zile au produs pagube însemnate, numai puțin de 1500 de locuinţe din  10 județe au fost invadate de apele revărsate ale râurilor.

analize_inundatiiInundaţiile şi furtunile au afectat locuinţe, curţi, anexe gospodăreşti, instituţii publice, agenţi economici, terenuri agricole, străzi, un drum european, două drumuri naţionale, un drum judeţean, porţiuni de cale ferată, poduri, podeţe şi punţi din 32 de localităţi de pe raza a zece judeţe: Alba, Arad, Bihor, Cluj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Sălaj, Suceava şi Timiş.

În satul Slobozia,  din orașul oraşul Roznov,  1400 de locuințe au fost inundate miercuri dimineaţă după ce râul Cracău a ieşit din matcă.

În judeţul Alba, o persoană a decedat, trei case au fost distruse şi una avariată, 600 de subsoluri, 210 fântâni, 1.600 de hectare de culturi agricole, 300 de hectare de păşuni şi fâneţe şi 35 de hectare de grădini au fost inundate.

O femeie din Uioara de Jos, un cartier al oraşului Ocna Mureş, a murit înecată, cadavrul acesteia fiind descoperit, după câteva ore, agăţat de o cruce, la circa două sute de metri distanţă de locuinţa acesteia distrusă de ape.

Circulaţia feroviară între Aiud şi Teiuş s-a făcut cu greutate, în urma creşterii nivelului apei în zona unui podeţ la Gârbova, aceeaşi situaţie fiind şi pe DN 1 şi DN 74.

În judeţul Arad, în localitatea Nădab, 15 case au fost distruse și 120 de persoane evacuate de către pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

În judeţul Cluj, o femeie de 84 de ani din Apahida a murit, marţi, în propria curte, în apa care-i inundase gospodăria. Femeia a fost găsită moartă în curtea locuinţei, unde apa ajunsese la un nivel de circa 60 cm.  În judeţul Cluj, precipitaţiile căzute în ultimele 24 de ore au dus la inundarea a peste 600 de gospodării. De asemenea, un tânăr este dat dispărut după ce a fost luat de ape, iar 14 familii sunt izolate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata