Breaking news

Peste 149,000 de absolvenți de liceu s-au prezentat la proba scrisă de limba română de la BAC

loading...

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației și Cercetării, la prima probă scrisă de la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, cea de limba și literatura română, s-au prezentat, peste 149,000 de absolvenți de liceu.

bacalaureat-bac-examen-scoala-liceuLuni, 29 iunie, s-a desfăşurat prima proba scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, proba de Limba şi literatura română – E)a).

Din datele centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, rezultă că dintre cei 155.321 de absolvenţi de clasa a XII-a care s-au înscris pentru susţinerea probei, s-au prezentat 149.305 (96,13%).

Procentul este superior celui din sesiunea similară a anului trecut, când au participat 94,52% din totalul elevilor înscrişi.

Au absentat 5.942 de candidaţi, iar 74 au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Sesiunea curentă a examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi, 30 iunie, cu proba de Limba şi literatura maternă – E)b).

Miercuri, 1 iulie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului – E)c) iar vineri, 3 iulie, este programată ultimul test scris, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d).

Afişarea primelor rezultate va avea loc pe data de 7 iulie (până la ora 16:00).

Contestaţiile depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, vor fi soluţionate în zilele de 8 şi 9 iulie, astfel încât, vineri, 10 iulie, vor fi afişate rezultatele finale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata