Breaking news

Peste 13 milioane de lei a costat reabilitarea noului sediu al Curţii de Apel Piteşti

loading...

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a participat joi, 12 septembrie, împreună cu omologul său din Republica Moldova, Oleg Efrim la inaugurarea sediului Curţii de Apel Piteşti.

curtea de apel pitestiReabilitarea sediului Curţii de Apel Piteşti, clădire istorică de patrimoniu, a fost realizată în cadrul proiectului „Reforma Sistemului Judiciar”, program finanţat prin împrumutul acordat de Banca Mondială.

Finalizarea sediului Curţii de Apel Piteşti ne arată încă o dată faptul că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte îmbunătăţirea infrastructurii judiciare, şi din această perspectivă, permiteţi-mi să îl consider ca o „bună practică” de urmat poate nu numai la nivel naţional, dar şi chiar pentru colegii şi prietenii noştri din Republica Moldova, al căror înalt reprezentant avem onoarea să fie prezent la acest eveniment”, a declarat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Ministrul moldovean al Justiţiei s-a arătat impresionat de felul în care a fost amenajat sediul Curţii de Apel Piteşti: Sunt impresionat de ceea ce am văzut aici. Vreau să felicit în primul rând justiţiabilii din circumscripţia Curţii de Apel Piteşti, care vor avea cel mai mult de câştigat, dar vreau să-i felicit şi pe cei care muncesc aici, pentru că au condiţii extraordinare pentru a-şi face munca.

Reabilitarea sediului Curţii de Apel Piteşti, clădire istorică de patrimoniu care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea , a fost realizată în cadrul proiectului “Reforma Sistemului Judiciar”, program finanţat printr-un împrumut acordat de Banca Mondială. Lucrările au durat 33 de luni şi au costat peste 13 milioane de lei.

Clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 4.577 de metri pătraţi, trei săli de judecată, 57 de birouri pentru judecători, grefieri şi personal auxiliar şi patru camere de arest.

Curtea de Apel Piteşti îşi are sediul în clădirea fostului Palat de Justiţie din anul 1993.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata