Breaking news

Peste 12.000 lei va primi fiecare elev român medaliat cu aur la Olimpiadele Internaționale

loading...

Vești bune pentru elevii români, medaliați la Olimpiadele Internaționale. În septembrie, olimpicii vor fi premiați de către Ministerul Educației Naționale.

teanc baniAlături de elevi, vor primi premii în bani, și profesorii care i-au educat și îndrumat să realizeze performanțele, cât și unitățile școlare care au scos olimpici.

Cuantumurile premiilor acordate medaliaţilor la olimpiadele internaţionale sunt următoarele:

– 12.180 lei – medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim

– 9.430 lei – medalie de aur/ premiul I, 8.080 lei – medalie de argint/premiul II

– 5.770 lei – medalie de bronz/premiul III şi 3.940 lei – menţiune.

Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale sunt de 4.310 lei pentru medalie de aur sau premiul I, 3.670 lei pentru medalie de argint sau premiul II, 2.860 lei pentru medalie de bronz/premiul III şi 2.480 lei pentru menţiune.

În această categorie intră elevii laureaţi la olimpiadele balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limbă Maghiară, Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română, Olimpiada Internaţională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaţionale de Limbă Latină Sulmona şi Venosa, Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve şi Turneul Internaţional de Informatică-Shumen.

Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor.

Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata