Breaking news

Peste 100 de elevi au fost eliminați de la prima probă scrisă de la BAC

loading...

La proba de limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat de luni, s-au prezentat doar 158.155 de elevi din cei 172.124 înscriși, iar dintre aceștia 120 au fost eliminați din examen.

Pentru că nu  au respectat regilamentul și au intrat în sală cu fițuici și telefoane, 120 de elevi au fost dați afară din examen.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, s-au prezentat 158.155 candidaţi din totalul de 172.124 potenţiali participanţi.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Bucureşti (18), Dolj (13) şi Caraş-Severin (9).

Elevii eliminați de la examen, au pierdut dreptul de a susţine bacalaureatul în următoarele două sesiuni. Nouă centre de examen au solicitat varianta de rezervă ca urmare a unor situaţii specifice (întârzieri ale elevilor din motive obiective).

Marţi, 3 iulie, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba de limbă maternă. În zilele următoare, respectiv, miercuri, 4 iulie şi vineri, 6 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 8 iulie. Luni, 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00 vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 10 – 12 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 13 iulie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata