Breaking news

Percheziții la Spitalul Obregia într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice

loading...

Polițiștii de la Investigarea fraudelor au demarat luni dimineață percheziții în București și Ilfov pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în fraude în domeniul achizițiilor publice. Vizat de percheziții este și Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia“.

perchezitii spital obregiaÎn această dimineață se efectuează șapte percheziții domiciliare în locații din București și Ilfov, inclusiv la spitalul Obregia. Ancheta îl vizează și pe fostul director al Spitalului, George Marcu.

Potrivit datelor funrizate de Poliția Română, membrii grupării sunt suspectați că au realizat beneficii financiare din obţinerea unor contracte de achiziţie publică de la o unitate spitalicească din Bucureşti, pentru executarea unor lucrări de reparaţii şi construcţii.

Lucrările respective au fost supraevaluate, iar apoi au fost urmate de înregistrarea unor cheltuieli fictive şi de cesionarea societăţilor prestatoare către terți în vederea împiedicării verificărilor fiscale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 3.800.000 lei în dauna instituţiei sanitare şi la 1.400.000 lei în dauna bugetului de stat.

La sediul Inspectoratului General al Poliției Române vor fi conduse în vederea audierii 15 persoane, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi evaziune fiscală prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata