Breaking news

Percheziții la Cămătari și Sportivi

loading...

Poliţişti din Capitală au efectuat vineri, 115 percheziții domiciliare la adrese din București și Ilfov, aparținând clanurilor Cămătarilor și Sportivilor.

perchezitii clanurile camataruPolițiști cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Directiei de Investigatii Criminale – IGPR şi procurori DIICOT Bucureşti au efectuează 115 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de amploare în vederea destructurării unor grupuri infracţional organizate, specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Operaţiunea vizează două din cele mai importante grupări infracţionale, constituite pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, “CĂMĂTARII” şi SPORTIVII”.

Liderii grupărilor au fost identificaţi ca fiind Ion Balint, zis “Nuţu Cămătaru” şi Vasile Balint, zis “Sile Cămătaru” ”, respectiv Florin N. zis “Nica”, Cristian R.,zis “Roşca”.

Activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a unor terţe persoane.

În al doilea rând, poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat şi activitatea infracţională a suspecţilor, constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

Modalitatea violentă în care au acţionat suspecţii, expunerea publică cu ocazia faptelor comise, cât şi folosirea armelor de foc au generat în rândul victimelor şi a opiniei publice un sentiment de teamă şi au fost de natură a tulbura grav ordinea şi liniştea publică.

În cauză, se efectuează cercetări faţă de 67 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS, SRI şi DIPI.

La acţiune participă 400 de poliţişti şi este efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române.

Vor fi audiate 80 de persoane faţă de care vor fi dispune măsurile legale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata