Breaking news

Percheziții DIICOT la Spitalul din Oradea și la mai multe farmacii într-un dosar de evaziune fiscală

loading...

Procurorii DIICOT au descins joi dimineață atât la Spitalul din Oradea cât și la sediile mai multo farmacii și cabinete medicale, într-un dosar ce vizează evaziune fiscală, înșelăciune și fals.

diicotProcurorii DIICOT Oradea, ajutați de jandarmi și ofițeri de poliție judiciară, au efectuat joi dimineață 67 de percheziții domiciliare în dosarul de evaziune fiscală în care sunt vizate 50 de persoane.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial Oradea  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara şi cu sprijinul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală nr. 6 Oradea au efectuat în data de 27 noiembrie 67 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Oradea şi judeţul Bihor ( Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – Secţia Oncologie, mai multe farmacii şi  cabinete medicale individuale ale unor medici de familie), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2014 membrii grupării au  generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente„ medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” ( TA) şi a medicamentelor şi materialelor  sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul  în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu  scop curativ  (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi  ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 5 milioane euro”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

La sediul D.I.I.C.O.T – ST Oradea vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată  cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj – Napoca, precum şi  Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al jud. Bihor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata