Breaking news

Teparii prin telefon, prinși de procurorii DIICOT la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi

loading...

Rețeaua de infractori care înșela oamenii prin telefon, creată în penitenciarul din Galați a fost destructurată sâmbătă de procurorii DIICOT.

inselatorie prin telefonProcurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au efectuat 20 de percheziţii domiciliare precum şi ale unor camere de deţinere din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Acţiunea desfăşurată a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii  infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

”Din cercetările efectuate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că modul de operare al grupului infracţional organizat  consta în contactarea telefonică a mai multor părţi vătămate, de către o parte din membrii grupării, aflaţi în stare de deţinere în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, sub pretextul ca au câştigat premii importante sau că o rudă apropiată a suferit un accident de circulaţie.  Părţilor vătămate li se  solicita fie plata impozitului, pentru a putea ridica premiul câştigat,   fie remiterea unor sume de bani în vederea ajutării rudei aflate în dificultate. Sumele de bani achitate de părţile vătămate erau apoi ridicate de către alţi membri ai grupării şi remise liderilor grupului infracţional organizat”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii  D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a 10 inculpaţi.

Acţiunea s-a desfăşurat şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi. Iar suportul  tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata