Breaking news

Peleșul închiriat pentru încă 3 ani

loading...

Casa Regală a decis să prelungească contractul de închiriere a Castelului Peleș cu încă trei ani. Anunțul a fost făcut de Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, într-o conferință de presă.

Castelul_PelesNegocierile între reprezentanţii Regelui Mihai, căruia domeniul Peleş i-a fost retrocedat în 2007, şi statul român, care deţine în continuare colecţiile de la Peleş şi Pelişor, pentru care plăteşte o chirie în valoare de 52.000 de lei pe lună, s-au derulat în luna februarie, deoarece acordul încheiat în acest sens în urmă cu trei ani între cele două părţi expiră în luna martie.

Castelele Peleş şi Pelişor, împreună cu terenurile aferente, au fost restituite, pe 1 martie 2007, Regelui Mihai I, în urma unei decizii de retrocedare. Potrivit Memorandumului încheiat atunci între Guvernul României şi Casa Regală, proprietarul se angajează să transforme muzeul Peleş într-un muzeu al statului român, contra unei sume de bani, şi îşi asumă obligaţia de a nu mai revendica bunurile mobile din Castelul Peleş. Astfel colecţiile de la Peleş au fost păstrate în interiorul castelului, contra unei chirii, şi au putut fi vizitate în continuare, însă contractul iniţial încheiat între Guvern şi Casa Regală expiră în luna martie a anului 2010.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata