Breaking news

Pe 27 martie se stinge lumina pe Glob

loading...

Pe 27 martie, de la 20:30, România se alătură pentru a doua oară campaniei globale Earth Hour(Ora Pământului), până acum cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile. Manifestația constă în stingeriea luminilor din zeci de orașe, clădiri proeminente și instituții, invitând oamenii din toată țara să repete gestul, în casele lor.

orapamatuluiAnul acesta, WWF a ales să transmită mesajul campaniei prin intermediul a doi ambasadori Earth Hour, care au îndeplinit acest rol și în 2009: Robin Barnett, Ambasadorul britanic la București și Zoli Toth, solistul trupei Sistem. Cu ajutorul lor, WWF va vorbi despre scopul campaniei și despre cum să devenim mai responsabili față de resursele pe care le consumăm zi de zi fără să ținem cont de faptul că acestea depășesc cu mult ceea ce planeta poate susține.

92 de țări au anunțat deja susținerea campaniei Earth Hour 2010. România se înscrie pe lista țărilor participante cu 22 de orașe care au răspuns pozitiv, până acum, invitației adresate de WWF România tuturor primăriilor din țară. Toate aceste orașe vor stinge luminile clădirilor emblematice din oraș, ale monumentelor și ale sediilor instituțiilor locale, prin promovarea mesajului Earth Hour în rândul cetățenilor orașului, sau prin organizarea de evenimente în seara de 27 martie.

Bucureștiul se va număra, ca și anul trecut, printre capitalele lumii care vor stinge luminile în semn de susținere a cauzei Earth Hour.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. Construcţii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square au rămas în întuneric. Celebrităţi din lumea filmului, a muzicii şi a artei s-au alăturat iniţiativei WWF.

În 2009, aproape un miliard de oameni din 4100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. Campania Earth Hour 2009 a devenit, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.

În 2009 România a participat pentru prima oară la campania globală în calitate de țară oficială Earth Hour, la inițiativa WWF, organizația care coordonează de 4 ani campania globală.
Pe 28 martie, între 20:30 și 21:30, 2 milioane de români au stins luminile în casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Național.

La Bucureşti au stins luminile: Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Teatrul Naţional Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Muzeul Naţional de Artă, Opera Romană, Hotelul Intercontinental şi Magazinul Cocor. În Piaţa Constituţiei, sute de susţinători şi voluntari WWF au format, cu lumânări, numărul 60, simbolul evenimentului. Trupa Sistem a susţinut un concert 100% unplugged, iar Astroclubul Bucureşti le-a arătat bucureştenilor corpuri cereşti a căror vizibilitate este foarte redusă de obicei din cauza poluării luminoase din Capitală. Evenimente similare s-au organizat și în celelalte orașe partenere în campanie.

Cele 22 de orașe care au confirmat, până acum, participarea la Earth Hour 2010, sunt: Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Bistrita, Botoșani, Brăila, Buftea, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Mizil, Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Timișoara, București.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata