Breaking news

PDL contestă la CCR împărțirea locurilor în Consiliul de Administrație al TVR

loading...

Lăsați fără niciun reprezentant în Consiliul de Adminsitrație al TVR, PDL-iștii au decis să conteste decizia Parlamentului, la Curtea Constituțională.

Deputatul PSD, Valeriu Zgonea, a anunţat luni, că majoritatea liderilor grupurilor parlamentare au decis ca în noul CA al TVR mandatele să fie repartizate astfel: UNPR – un loc, UDMR – un loc, PSD – trei locuri, PNL – trei locuri. Iar PDL rămâne fără niciun reprezentant în consiliu.

Drept urmare, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a anunţat că democrat-liberalii vor contesta la Curtea Constituţională decizia de a nu repartiza niciun loc în Consiliul de Administraţie al SRTV pentru PDL.

PDL a fost exclus total şi nu ni s-a dat niciun fel de funcţie pe care să o recomandăm noi în CA al TVR. Împărţirea pe care am calculat-o noi în funcţie de numărul actual de parlamentari este următorul: PDL are 3 membri din care urma să cedeze unul UNPR-ului, UDMR unul, PSD – trei şi PNL – trei”, a spus Mircea Toader.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

Valentin Nicolau şi Sorin Burtea au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie (CA), în urma scrutinului desfăşurat joi, 21 iunie.

Valentin Nicolau este luat în calcul pentru funcția de director general al TVR, funcție pe care a mai deținut-o și în anii 2000-2004.

TVR a organizat alegeri interne pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie, în urma hotărârii Comitetul Director din 14 iunie, ca urmare a dmeiterii fostului consiliu de către Parlamentul României.

În prezent, conducerea TVR este asigurată prin interimat de Radu Călin Cristea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata