Breaking news

Patru tone de carne de pui de la Avicola Călăraşi, suspectă de salmonella, pusă sub sechestru de medicii veterinari

loading...

După sechestrul asigurator venit de la DNA asupra activelor Avicola Călărași, ANSVSA a sechestrat patru tone de carne de pui provenite de la aceeași firmă, carne aflată într-un supermarket din Cluj Napoca.

carne de pui cu salomenllaPatru tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi, a fost retrasă dintr-un supermarket din Cluj-Napoca și a fost pusă sub sechestru, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj.

Carnea a fost sechestrată de medici veterinari întrucât există suspiciunea infestării cu salmonella.

Directorul DSVSA Cluj, Nicolae Pivariu, a declarat că urmează să fie luate probe din carne pentru analiză, în vederea confirmării sau infirmării suspiciunii: Inspectorii DSVSA Cluj au pus, miercuri, sechestru pe o cantitate de patru tone de carne de pui care a fost retrasă de la consum de la un supermarket din Cluj-Napoca. Cei de acolo ne-au cerut să eliberăm documente în vederea neutralizării cărnii, au vrut să o ducă la Protan Dej pentru a fi distrusă. Există suspiciunea că ar fi fost infestată cu salmonella. Joi vom lua probe pentru analiză, iar rezultatul îl aşteptăm în patru zile. Carnea a provenit de la Avicola Călăraşi.

Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în urma informaţiilor din presă furnizate de DNA, privind livrarea de carne de pui alterată de către Avicola Călăraşi, la “un lanţ de supermarket-uri”, destinatar fiind Selgros.

Potrivit ANSVSA, până în acest moment, au fost retrase aproximativ 7.350 de kilograme de carne de pasăre în Bucureşti şi alte 6.200 în Braşov, cu ocazia verificărilor vizând lanţul de supermarket-uri Selgros, până în prezent nefiind depistate loturi infestate cu salmonella periculoasă pentru om.

În cazul în care se va confirma suspiciunea de salmonella, se va emite o alertă naţională.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata