Breaking news

Patru români au murit într-un accident rutier produs pe o autostradă din Cehia

loading...

Patru români și-au pierdut viața marți, pe autostrada D5 din Cehia, iar alții trei au fost răniți, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un camion și proiectată în parapetele de protecție de pe marginea autostrăzii.

accident.rutierTragedie românească pe o autostradă din Cehia. Patru români au decedat într-un accident rutier, iar alții trei se zbat între viață și moarte în Spitalul din Plzen.

În accidentul rutier au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România, un camion și un autoturism, cel din urmă având la bord 7 cetățeni români.

Conform declarațiilor unor reprezentanți ai poliției, camionul a lovit din spate autoturismul, care a fost proiectat în parapetele de protecție de pe marginea autostrăzii.

În urma coliziunii, 4 dintre cetăţenii români aflaţi în autoturism și-au pierdut viața, alţi 3 fiind transportaţi la Spitalul Universitar din Plzen, 2 dintre aceştia aflându-se în stare gravă.

”Ambasada României la Praga a fost informată de către poliţia cehă cu privire la producerea unui accident rutier, în cursul zilei de astăzi, 29 martie 2016, pe autostrada  D5 (Praga-Nurenberg), în dreptul orașului Plzen, incident soldat cu decesul a 4 cetăţeni români şi rănirea altor 3. În acest sens, misiunea diplomatică română a efectuat demersurile legale pe lângă autorităţile competente cehe, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privirea la identitatea victimelor, starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi şi împrejurările producerii accidentului. În urma instrucţiunilor transmise de către Centrala MAE, consulul român s-a deplasat, în regim de urgenţă, la unităţile spitaliceşti în care sunt internaţi cetăţenii români răniţi, precum şi la organele de poliţie în vederea obţinerii de informaţii suplimentare”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

În acest moment, la nivelul poliţiei cehe este în curs ancheta privind circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Din primele date obţinute de la organele de poliţie, rezultă că împotriva şoferului camionului implicat în accident a fost iniţiată cercetarea penală.

Misiunea diplomatică română monitorizează cu prioritate cazul, menţine permanent legătura cu autorităţile competente locale şi cu reprezentanţii spitalului în care se află internaţi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata