Breaking news

Patru judecători de la Tribunalul București, săltați de DNA

loading...

Procurorii DNA au descins luni, la Tribunalul București, unde au ridicat patru judecători cu mandat de aducere și i-au dus cu duba la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București.

dna - csmDNA a descins din nou la Tribunalul București. După un an de la arestarea judecătoarelor Viorica Dinu și Antonela Costache, procurorii au săltat azi de la Tribunal alți patru magistrați.

Cei patru judecători sunt suspectaţi de fapte de corupţie, trafic de influență și luare de mită, în legătură cu dosare pe care le-au avut de judecat.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII civilă, având în vedere că există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceştia ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări. În cazul magistraţilor suspecţi în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de procedură penală: „suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei”. La data de 19 mai 2014, la trei dintre judecători li s-a aduce la cunoștință calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Unul dintre judecători se sustrage punerii în executare a mandatului de aducere”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Magistraţii au fost aduşi cu mandat la sediul DNA, pentru audieri. Procurorii au transmis în această dimineață, către Consiliul Superior al Magistraturii cererea de reținere, percheziție și arestare preventivă a celor patru magistraţi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata