Breaking news

Patrick Ekeng a murit cu zile. Ambulanța nu avea defribrilator iar medicul fuma și mânca semințe în loc să-l resusciteze

loading...

Procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au sigilat ambulanța Puls care vineri seară l-a transportat pe fotbalistul Patrick Ekeng de la stadionul Dinamo la Spitalul Floreasca. Salvarea privată nu avea defibrilator iar medicul mânca semințe și fuma în loc să-i acorde primul ajutor fotbalistului.

Patrick Ekeng -  ambulanta pulsOfițerii din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea procurorilor criminaliști de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucurewști, efectuează cercetări în cazul decesului jucătorului de fotbal Patrick Ekeng sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem.

Ambulanţa prezentă la locul tragediei nu era echipata corespunzător. Mai mult despre medicul de pe ambulanţă, care ar fi trebuit să-i acorde fotbalistului primele îngrijiri, se spune că se afla în tribună, mânca seminţe şi fuma.

„A fost adus cu o ambulanţă fără manevre de resuscitare, din câte ştim. În stop cardio-respirator la Camera de Gardă. S-au iniţiat manevre de resuscitare care au durat o oră şi 30 de minute. Au rămas fără rezultat”, a spus Cristian Pandrea, medic Spitalul de Urgenţă Floreasca

Poliţiştii vor să afle de ce ambulanţa a intrat abia după trei minute pe teren pentru a începe manevrele de resuscitare, dar şi cum organizatorii au permis ca meciul să se dispute desi ambulanţa de la stadion nu era dotată cu defibrillator.

Medicul echipei Dinamo Bucureşti, Liviu Băltineanu, a susţinut că fotbalistului i-au fost aplicate primele măsuri de resuscitare chiar pe teren.

„Da, primul lucru se face masaj. Se eliberează căile respiratorii. Se face masaj cardiac. S-a făcut pe teren? Da, de mine. Aproape 3 minute să ajungă ambulanţa nu e prea mult? Probabil”, a spus Liviu Bătineanu, medicul echipei Dinamo Bucureşti.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a constituit un dosar penal în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs decesul.

“Cu ocazia deplasării la fața locului, lucrătorii din cadrul Serviciului Omoruri au ridicat documentele medicale întocmite la spital, precum și unele documente legate de organizarea evenimentului sportiv. Totodată, în cursul zilei de sâmbătă, au fost solicitate documente relevante în cauză de la factorii implicați în desfășurarea meciului de fotbal pe parcursul căruia s-a produs incidentul“, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

A fost dispusă o autopsie medico-legală, care va fi efectuată luni la Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici”.

Au fost atașate la dosarul cauzei înregistrări video ale incidentului. De asemenea, au fost solicitate și alte înregistrări ale unor camere de supraveghere instalate în zona incidentului. Au fost examinate criminalistic cele trei ambulanțe (aparținând unui serviciu privat) prezente la locul desfășurării meciului de fotbal, iar cea care l-a transportat pe jucătorul de fotbal la spital a fost sigilată, în vederea efectuării unor verificări suplimentare”, se arată în comunicatul Parchetului.

În acest caz au apărut contradicții legate de condițiile în care a survenit decesul, suporteri dinamoviști susținând că ambulanța a intervenit cu întârziere.

În vârstă de 26 de ani, Patrick Ekeng a ajuns în această iarnă la Dinamo. Era căsătorit şi avea o fetiţă de doi ani. Fotbalistul a murit vineri seară, la vârsta de 26 de ani, după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre echipele Dinamo București și FC Viitorul Constanța.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata