Breaking news

Patriarhul decide dacă Mădălina Manole va fi înmormântată cu preot

loading...

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel,va decide condițiile în care interpreta Mădălina Manole va fi înmormântată.

patriarhul-daniel-02Conform canoanelor Bisericii Ortodoxe Române, cei care  își iau singuri viața sunt înmormântați fără preot și fără a fi băgați în biserică.

Preoţii spun că atunci când este vorba despre o sinucidere preotul paroh şi cea mai înaltă faţă bisericească din Episcopie trebuie să analizeze situaţia şi să decidă modul în care va fi înhumat trupul persoanei în cauză.

Nu există o regulă generală privind înmormântările în cazurile de sinucidere. Preotul paroh de acolo trebuie să ia legătura cu episcopul locului, deci în cazul de faţă chiar cu Patriarhul Bisericii. Se face o comisie, se analizează mai multe aspecte, dacă a avut antecedente, dacă a avut probleme psihiatrice, se face un dosar întreg şi abia apoi se ia o decizie privind înmormântarea. La Mădălina poate fi un caz, probabil că se va face o slujbă redusă fiind vorba despre o sinucidere“, a declarat pentru Adevărul,  părintele Constantin Necula, consilierul mass-media al Înalt Prea Sfinţitului Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Potrivit primelor concluzii ale anchetei, Mădălina Manole s-a sinucis înghiţind Furadan, un pesticid extrem de toxic pe bază de carbofuran.

loading...
1 Comentariu
  1. Sevastrita spune

    vai, sunt nerabdator sa aflu decizia prea-sfintiei sale. tremur si ma rog la dumnezeu ca patriarhul sa primeasca gandul cel luinat de domnul

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata