Breaking news

Patriarhul Daniel a cedat nervos în fața jurnaliștilor: Să vină lumea la biserică, nu la club

loading...

Patriarhul Daniel a avut marți, o ieșire nervoasă în fața jurnaliștilor care l-au întrebat despre lipsa preoților de la locul tragediei din Club Colectiv. Preafericitul i-a afurisit repede pe jurnaliști replicându-le că să nu învețe ei Biserica ce-i credința ortodoxă și că tinerii să vină la biserică nu la club.

patriarhul danielPatriarhul Daniel a participat marţi la slujba de înmormântare a femeii de serviciu care se afla la muncă în clubul Colectiv în seara tragediei în care au mai murit alte 32 de persoane.

La finalul slujbei, jurnaliștii l-au luat la întrebări pe Patriarh despre faptul că preoții nu au venit la locul tragediei.

Preafericitul a avut o reacţie nervoasă din cauza întrebărilor jurnaliştilor, cărora le-a reproşat o „atitudine ostilă” faţă de Biserică.

„Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă. (…) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei. Noi ne facem datoria după tradiția și rânduiala noastră. Nu învață Biserica să rupă liniștea și tăcerea celor care trebuiau să se reculeagă. Astăzi au fost preoți acolo și au făcut slujbă. Nu vrem să se considere că facem spectacol”, le-a spus patriarhul ziariștilor la ieșirea de la slujba de înmormântare a femeii de serviciu de la club Colectiv.

După acest incident, un sobor de preoți a mers la locul tragediei unde au efectuat o slujbă de pomenire în memoria victimelor din Clubul Colectiv.

Patriarhul Daniel a menționat că Biserica Ortodoxă Română a sprijinit familia femeii de serviciu cu o sumă acordată fiecărui copil.

loading...
2 Comentarii
  1. paula spune

    Ca sa cred in Dumnezeu sau sa ma rog , nu am nevoie de biserica si nici de popi curvari,betivi,poponari,smenari,bisnitzari sau spagari. Asa ca Daniele lasa-neeeee lasa-merse, dU-te tare

  2. Filme Online spune

    Un hot nu poate da sfaturi tinerilor ce sa faca. Asa cum zice Paula , poponari, curvari, hoti. Clasati pe primul loc. Asa ca Danieleee i-ati talpasita si DISPARIIIIIIII

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata