Breaking news

Parchetul General spune că actele prezentate de Sorin Roșca Stănescu sunt false

loading...

Parchetul General susţine că acuzaţiile senatorului PNL, Sorin Roşca Stănescu cum că Traian Băsescu a beneficiat de bani negri în campania electorală din 2004, sunt false.

rosca stanescu si basescuSpălarea de bani realizată de Băsescu cu ajutorul lui Theodor Stolojan, sunt infirmate de analiza ”Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor ”.

Declaraţiile publice ale domnului senator Sorin Roşca Stănescu relevă aceleaşi aspecte cu cele cuprinse în denunţul penal formulat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianţa Dreptate şi Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004. Cele cuprinse în denunţ constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. La data de 08.11.2013, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că în urma verificărilor efectuate, „operaţiunile menţionat în mesajele swift, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate”. Concluziile verificărilor vor fi avute în vedere la soluţionarea cauzei, care în prezent este în faza actelor premergătoare”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Sorin Roșca Stănescu a prezentat cinci hârtii însăilate, fără elemente de identificare. Potrivit lui SRS, Vîntu a reuşit performanţa să transfere 7 milioane de dolari într-un cont deschis în lei, pentru finanţarea campaniei electorale a Alianţei DA (PNL şi PD) în 2004.

În anul 2004, în contul deschis la Bancpost București de către Alianța D.A.,  în zilele de 4, 12 și 19 noiembrie, prin cinci viramente, a fost transferată suma de 7 milioane USD. Președintele PD era, în 2004, Traian Băsescu care, în același an, a candidat la funcția prezidențială și a reușit, la limită, să-l învingă pe contracandidatul său Adrian Năstase. Președintele PNL era Theodor Stolojan care, inițial, conform algoritmului Alianței D.A., urma să candideze pentru Cotroceni, dar a abandonat în favoarea lui Traian Băsescu. Această sumă totală de 7 milioane USD a provenit de la Laiki Bank Cyprus, iar plățile au fost făcute prin intermediul băncilor Brown Brothers Harriman and Corporation și Bank of Canton of California San Francisco”, dezvăluie Sorin Roșca Stănescu.

ONPCSB a transmis astăzi către Parchetul General rezultatele analizelor făcute de specialişti. Potrivit oficiului nu au fost identificate elemente privind spălarea vreunei sume de bani în plus instituţio a transmis aprchetului că documentele prezentate de SRS nu ar fi reale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata