Breaking news

Parcările din București vor avea sisteme automate de taxare

loading...

Consilierul General, Cornel Pieptea, liderul de grup al PNL solicită Primăriei Capitalei realizarea unui studiu de fezabilitate pentru introducerea de sisteme automate de taxare pentru parcările publice. 

parcariConsilierul PNL a propus un amendament privind instituirea parcometrelor la nivelul Municipiului Bucureşti, ca urmare a nivelului foarte redus de colectare a taxei de parcare.

”Situaţia dramatică a colectării veniturilor din taxa aplicată parcărilor aflate în gestionarea Primăriei Capitalei, impune luarea unor măsuri de urgenţă. Aşadar, în calitate de consilier general, am formulat un amendament privind redistribuirea unor sume de bani de la bugetul municipalităţii, rămase necheltuite, în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru introducerea sistemelor automate de taxare a parcărilor gestionate de către Administraţia Străzilor a Municipiului Bucureşti”, a declarat consilierul Cornel Pieptea.

În prezent, taxa de parcare este colectată doar în anumite intervale orare, în limita personalului disponibil. Pentru o colectare mai bună, în actualul sistem de taxare, ar fi nevoie de 300 de casieri, fapt ce ar creşte şi mai mult nerentabilitatea acestor parcări.

În plus, este arhicunoscut stresul la care sunt supuşi cetăţenii, fiind obligaţi să plătească, sume mult mai mari decât taxa legală unor parcangii de ocazie, din teama de a nu le fi avariate autovehiculele.

Consilierul PNL spune că: toate aceste inconveniente pot fi eliminate doar prin implementarea sistemelor automate de încasare a taxei de parcare. În acest sens, am propus Consiliului General realizarea imediată a studiului de fezabilitate privind introducerea sistemelor automate de plată a taxei de parcare pentru parcările gestionate de către Administraţia Străzilor a Municipiului Bucureşti.

Cornel Pieptea spune că a identificat şi sursa de finanţare pentru acest demers: se va diminua bugetul şi lista obiectivelor de investiţii ale Primăriei Municipiului Bucureşti, capitolul 84.02, obiectivul de investiţii Supralărgire Fabrica de Glucoză, şi se va suplimenta bugetul şi lista obiectivelor de investiţii ale Administraţiei Străzilor cu suma de 160.000 RON, la capitolul 84.02, subcapitolul 84.02.03.03, punctul C.c. – Cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate, proiectelor şi a altor studii aferente obiectivelor de investiţii.

Cornel Pieptea este de părere că introducerea sistemelor automate de încasare a taxelor de parcare este singura soluţie prin care metropola Bucureşti va deveni civilizată la acest capitol.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata