Breaking news

Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani de închisoare iar Marian Iancu a primit 14 ani de pușcărie

loading...

Curtea de Apel București l-a condamnat luni pe Ovidiu Tender la 12 ani şi şapte luni de închisoare cu executare, iar pe Marian Iancu la 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani.

ovidiu tender - marian iancu - catuseOamenii de afaceri, Ovidiu Tender și Marian Iancu își vor petrece următorii 12, respectiv 14 ani din viață, în spatele gratiilor.

Curtea de Apel București a decis luni, prin hotărâre definitivă și irevocabilă, ca cei doi să meargă la închisoare pentru spălare de bani și înșelăciune în dosarul Carom.

Instanţa a mai decis condamnarea lui Toader Găurean la nouă ani şi zece luni de închisoare cu executare în același dosar penal.

Ovidiu Tender a fost ridicat de poliţişti, luni, de la locuinţa acestuia din comuna Dumbrăviţa, pentru a fi încarcerat la Penitenciarul Timişoara.

Marian Iancu se află în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie 2014, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca “Rafo”.

În 20 mai, judecătorii cărora le-a fost repartizat dosarul “Carom” au fost recuzaţi de inculpaţi, motiv pentru care cei doi magistraţi din complet, Daniel Donţete şi Camelia Bogdan, au fost înlocuiţi cu judecătoriu Mihai Mihalcea şi Georgiana Tudor. Prin aceeaşi decizie s-a constatat că măsurile procesuale dispuse în acest dosar “sunt lovite de nulitate”.

Tribunalul Bucureşti îi condamnase, în decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare şi pe Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, în dosarul Carom. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care luni a dat o decizie definitivă.

În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, trimisă recent în judecată, în stare de arest, în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

Ovidiu Tender şi Marian Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Compania Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti vine cu doar o zi înainte de a se prescrie faptele de care sunt acuzate persoanele implicate în acest dosar penal.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata