Breaking news

Ovidiu Miculescu, la un pas de a fi demis de la șefia Radio România pe motiv de incompatibilitate

loading...

Ovidiu Miculescu este la un pas de a-și pierde funcția de Președinte – Director General al Societății Române de Radiodifuziune, după ce ANI a constatat că a fost timp de doi ani de zile în stare de incompatibilitate.

Ovidiu MiculescuAgenția Națională de Integritate a constatat faptul că Ovidiu Miculescu, Președinte – Director General al Societății Române de Radiodifuziune, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 – 04 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcția de membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și pe cea de Manager în cadrul Societății Române de Radiocomunicații.

Ovidiu Miculescu a încălcat dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcția de manager sau membru al consiliilor de administrație ale regiilor autonome, companiilor și societăților naționale”. Conform art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, ”Persoanelor care exercită următoarele demnități publice și funcții publice de autoritate […] membrii consiliilor de administrație […] ale Societății Române de Radiodifuziune […] li se aplică […] regimul incompatibilităților prevăzut […] pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat, precum și incompatibilitățile prevăzute în legi speciale”, se precizează în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

ANI mai precizează faptul că Ovidiu Miculescu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Ovidiu Miculescu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Dacă instanța va da dreptate ANI,Ovidiu Miculescu își va pierde funcția de la RRA și nu va mai putea ocupa o funcție de demnitate publică timp de trei ani de zile de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata