Breaking news

Orădenii ies în stradă ca să protesteze împotriva tăierii masive a pădurilor din România

loading...

Românii protestează pe 9 mai, de Ziua Europei, împotriva defrișărilor masive din România. Ovidiu Drobotă, un orădean în vârstă de 22 de ani, student la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din Oradea, a demarat o campanie pe facebook, prin care îndeamnă românii să își manifeste pașnic, nemulțumirea și indignarea pentru tăierea masivă a pădurilor.

protest paduri oradeaTinerii iau inițiativa în România și se revoltă prin proteste civice, față de indolența autorităților române care au permis ca în ultimii 25 de ani, pădurile să fie tăiate masiv și vândute pe doi lei, la export. Ceea ce a crescut în 100 de ani, samsarii de păduri au distrus în 25 de ani, lăsând românii fără ”Aurul Verde”.

Ideea protestului a fost inițiată de orădeanul Ovidiu Drobotă, student la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din Oradea.

”Am inițiat această campanie pe facebook, întrucât consider că trebuie să salvăm AURUL VERDE al României. Sunt demn faţă de România și îmi doresc un viitor prosper pentru români. Am alături de mine în acest protest național, un prieten de nădejde, pe Marian Aurel”, a declarat Ovidiu Drobotă pentru exclusivNEWS.ro.

Ținta protestului o reprezintă autoritățile române dar și companiile austriece care fac afaceri cu lemnul românesc.

La această defrişare participă: Guvernul României; Ministerul Mediului; Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger, RomSilva; Şefii de ocol Silvic, Baronii locali”, susțin organizatorii protestului.

La Oradea, protestul va fi organizat pe 9 mai 2015, Strada Republicii lângă omuleţii de fier, cu începere de la ora 16.00.

”Pentru a protesta vom ieşi în străzi, mai exact în centrele oraşelor, pentru a ne face auziţi şi pentru a opri această desfrânare a celor care nu ştiu să se oprească! Nu avem dreptul de a ne projeta ţara, ci avem OBLIGAŢIA de a o face!  Cu fiecare generaţie care trece fără ca să acţionăm, facem câte un PAS URIAŞ înspre FALIMENT. Un faliment care se datorează celor care au ştiut ce se întâmplă dar care au stat şi DOAR au privit! Trebuie să luăm în considerare DEZASTRUL făcut de AUSTRIECI şi NEMŢI în România. Au tăiat cantităţi enorme de lemn. Anual austriecii taie păduri în România, în valoare de 2 miliarde de Euro. Dacă nu luam iniţiativă cu un protest PAŞNIC, România va fi supusă deşertizării, inundaţiilor şi sărăciei. Trebuie să fim uniţi! Bavaria, care este motorul economiei germane, cel mai dezvoltat land federal, are 55% suprafaţa împadurită, adică este loc şi pentru a trăi, şi pentru a face bani, şi pentru a avea pădure. România în schimb, o ţară cu densitatea a populaţiei mică, fără industrie prea mare îşi taie pădurile într-un ritm ucigător (mai avem doar 26% suprafaţă împadurită faţă de 35% cât era în ’89). În rimtul acesta, în maxim 10 ani, solul din sudul României o sa devină nisipos, iar întreaga climă o să se schimbe…România trezeşte-te!!! Un refuz la acest eveniment e un pas înspre pierderea propriei case, ecosistemul în care trăim!”, se arată în textul de anunț al protestului din 9 mai.

În scurt timp, protestul a devenit unul național, întrucât au fost create pagini de socializare pe facebook, care anunță organizarea simultană de manifestări pe 9 mai, și la București, Brașov, Ploiești și Cluj.

Protestul vine după ce Președintele României, Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea Codului Silvic, ca urmare a traficului de influență făcut de austrieci.Iohannis a retrimis la Parlament Codul Silvic care stopa defrișările masive din România.

ovidiu drobota - marian aurel

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata