Breaking news

Orașul Galați la un pas de a fi inundat

loading...

Nivelul Dunării a crescut alarmant și amenință să inunde orașul Galați. Autoritățile împreună cu voluntari au început duminică noapte ridicarea unui dig lung de 4,5 kilometri pentru protejarea oraşului.

inundatii-dunare-galati-florin-novacUn dig înalt de un metru şi jumătate şi lung de 4,5 kilometri a fost soluţia găsită de autorităţi pentru salvarea oraşului Galati. Lucrările au început duminică noapte. Sunt aproximativ 200 de oameni care au început să pună saci pe faleza Dunării.

În condiţiile în care digul n-ar rezista, am inunda un sfert din Galaţi, asta înseamnă activităţile de la şantierul naval, portul, vama. Sunt aproape 12.000 de locuri de muncă în zonă, în jur de 45 de milioane de euro este pierderea zilnică şi în jur de 250 de milioane de euro, pierderile de proprietate din Galaţi. Cred că ar fi cel mai mare dezastru urban din România după cel de-al Doilea Război Mondial“, a precizat viceprimarul din Galaţi, Mircea Cristea.

În cazul în care digul nu va face faţă, autorităţile au pregătit şi un plan de rezervă, care prevede spargerea unui dig din judeţul Tulcea. Pentru că revărsarea apelor ar putea să pună în pericol localitatea Grindu, comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă a decis înăţarea cu cinci metri a digurilor care apără această localitate tulceană.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata