Breaking news

Oprescu somează fimele să asfalteze gropile!

loading...

Sorin Oprescu a somat firmele care se ocupă de întrețienrea străzilor în București, să repare gropile apărute după toiprea zăpezii, în 5 zile, în caz contrar va apela la armtă.

INTERVIU - SORIN OPRESCUEdilul şef al Capitalei le-a spus că, având în vedere că în următoarele zile se anunţă temperaturi crescute, iar în perioada 15-22 februarie sunt previzionate ninsori, perioada optimă pentru repararea celor aproximativ 100 de artere din cele 500 administrate de municipalitate ar fi în următoarea săptămână, în maximum cinci zile.

Sorin Oprescu a precizat că a discutat şi anterior cu firmele care au în garanţie sau care se ocupă de întreţinerea arterelor problema reparării gropilor apărute după perioada de îngheţ, însă în teren a constatat că aceste lucrări nu au fost făcute. Primarul Capitalei a atenţionat că, în cazul în care aceste gropi nu vor fi asfaltate, va încasa banii reprezentând “garanţia de bună execuţie a lucrărilor”, care reprezintă cinci la sută din valoarea contractelor încheiate pentru refacerea străzilor. Oprescu a precizat că aceşti bani vor fi folosiţi la repararea efectivă a gropilor şi că va apela pentru acest lucru la ajutorul armatei.

“Referirea la armată a fost făcută în sensul seriozităţii şi corectitudinii acestei instituţii şi nu a fost o ameninţare, Primarul Capitalei considerând că cetăţenii municipiului Bucureşti merită atenţie şi respect. Având în vedere faptul că armata este instituţia cu cel mai mare grad de încredere la nivelul populaţiei, raportarea la aceasta a fost făcută în mod simbolic”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

La întâlnirea de la Primăria Capitalei au participat reprezentanţi de la cinci firme de construcţii, respectiv Eurovia, Euroconstruct, Tehnologica Radion, Delta şi Strabag.

Întrebaţi care este cauza exactă a apariţiei gropilor într-un timp foarte scurt, reprezentanţii firmelor de construcţii au arătat că “nu asfaltul este de vină, ci straturile de sub asfalturile reprezentând structura efectivă a arterelor”.

“A trecut vremea când din reţetarul asfaltului puteau fi ciupite diverse cantităţi, pentru că suntem obligaţi să avem în dotare betoniere ultra performante atunci când ne prezentăm la licitaţie”, a declarat reprezentantul firmei Eurovia, Dan Puşcaşu.

Dintre artele administrate de municipalitate, firma Delta trebuie să repare gropile de pe nouă străzi, Euroconstruct de pe 11 străzi, Eurovia de pe 21 de străzi, Strabag de pe nouă străzi şi Tehnologica Radion de pe 21 de străzi.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata