Breaking news

Oprescu se opune eutanasierii câinilor vagabonzi

loading...

Sorin Oprescu, Primarul Capitalei, a declarat că  nu este  de acord cu eutanasierea câinilor, prin natura meseriei sale de bază, însă este dator să respecte legea.

“Nu am cum să fiu de acord cu această măsură, în primul rând având în vedere meseria mea de bază. Această problemă trebuie tranşată de societate”, a spus Sorin Oprescu.

INTERVIU - SORIN OPRESCUEdilul şef a mai spus că în Capitală abia a început sterilizarea câinilor fără stăpân şi a precizat că, indiferent cât va vrea să accelereze acest proces, într-o lună nu pot fi sterilizate mai mult de 4.000 de animale.

În opinia primarului Capitalei, “ne întoarcem la momentul în care începem să ne certăm unii cu alţii despre cum să-i omorâm pe căţei”.

Oprescu a mai spus că este dator să respecte legea, dar şi că-şi va duce la bun sfârşit proiectul privind construirea unui adăpost de câini în judeţul Prahova, pe un teren pe care municipalitatea îl va primi de la Monica Davidescu.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat, marţi, că a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân, printre acestea fiind şi posibilitatea eutanasierii atât a câinilor grav bolnavi, a celor agresivi, cât şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata