Breaking news

Omar Hayssam dezvăluie cum i-a finanțat campania electorală a lui Traian Băsescu

loading...

Omar Hayssam, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru că a pus la cale în 2005, răpirea jurnaliștilor români, în Irak începe să dea din casă și să spună cum i-a finanțat campania electorală din 2004 a lui Traian Băsescu.

basescu - omar hayssamOmar Hayssam spune că a fost forțat de Băsescu să-i finanțeze campania electorală din 2004, sub pretextul că îl scapă de dosarele penale pe care le avea afaceristul, după ce el devine Președintele României.

Aflat în spatele gratiilor, Hayssam adoptă sistemul de comunicare pe facebook, inițiat de Elena Udrea, prin intermediul ”echipei de comunicare”.

Hayssam spune că toate i se trag după ce a apărut în 2003 în Top 300 milionari români, și că de atunci au început belelele. Afaceristul spune că el făcea totul legal în România și că își plătea toate obligațiile financiare.

În noiembrie 2004, s-a trezit cu poliția și procuratura pe cap, iar a doua zi, omul lui Băsescu l-a vizitat și l-a îndemnat să doneze bani la PD ca să-i finanțeze campania electorală din 2004 a lui Băsescu.

”La data de 02.11.2004, în plină campanie electorală, dis de dimineață, am fost luat prin surprindere de un număr mare de polițişti care au început să îmi cotrobăie prin casă, şi simultan la sediul biroului meu şi prin birourile unor apropiați de ai mei după acte.  După descinderile care au avut loc, polițiştii au insistat la procurori ca eu să fiu arestat, dar procurorii s-au opus neavând probe în numele meu. Nu au găsit nimic care să indice că aş fi făcut ilegalități, în consecință nu au putut satisface aşteptările celor care au inițiat acele perchiziții cu directive politice. Din acest motiv au recurs la obişnuita metodă de intimidare. Astfel angajați, apropiați, rude şi persoane care nu mă cunoaşteau au declarat împotriva mea. Tot ceea ce se întâmpla avea directive politice clare. Pe data de 03.11.2004 după descinderile şi neliniştea care s-a creat în jurul meu, a apărut la biroul meu cetățeanul Mohammad Yassin, la vremea respectivă neştiind cine este acesta. S-a prezentat ca fiind Vice-Preşedintele Uniunii Arabilor din România, şi că are cunoştință de descinderile care au avut loc în urmă cu o zi. Astfel, Mohammad Yassin şi-a folosit poziția ca paravan erijându-se într-un apărător al cetățeniilor de origine arabă. Mi-a spus că în baza declarațiilor, mi se pregăteşte un dosar mare. Mohammad Yassin s-a oferit să mă ajute să îmi rezolv problema cu acest dosar, susținănd că îl cunoaşte pe Trăian Băsescu care ar fi dispus să intervină după ce va fi ales preşedinte”, spune Omar Hayssam pe facebook.

Hayssam spune și cum făcea Băsescu contrabandă în vremea comunismului: Mi-a povestit că îl cunoaşte pe Traian Băsescu de mult timp, de cănd era căpitan de vas şi că de fapt Băsescu se cunoaşte cu tatăl lui, care lucra în portul Tartous, din Siria, şi a lucrat cu acesta în operațiuni de contrabandă cu țigări, băuturi şi altele, iar atunci cănd Băsescu avea curse pe vapor înspre Siria, îi dădea marfa pe care o avea, apoi lua altă marfă la schimb. Astfel s-au desfăşurat relațiile între Mohammad Yassin şi Trăian Băsescu. Ca să pară credibil, Mohammad Yassin mi-a divulgat amănunte despre relația lui cu Băsescu. Mi-a spus că în perioada în care era primarul Bucureştiului, l-a dat acestuia câteva imobile şi spații comerciale, printre care casa şi sediul biroului lui din strada Comana, nr.19, sector 1, şi un spațiu comercial cu o suprafața de 580 m2 pe Calea Griviţei, la nr. 198-200, sector 1.

Strâns cu ușa de omul lui Băsescu, Hayssam a acceptat să finanțeze campania electorală a lui Băsescu, fără să primească însă și chitanță pentru donațiile făcute.

„Mohammad Yassin mi-a cerut să renunț la calitatea mea de membru PSD, şi să mă alătur PD-ului, să-l sprijin financiar în campaniile electorale. I-am spus ca nu voi renunța la calitatea mea de membru, deoarece poziția mea din PSD nu poate influența cursa pentru Prezidențiale, însă nu mi-a dat de ales decât sa sprijin PD-ul financiar. Am început să mă întâlnesc cu Mohammad Yassin zilnic, alături de mine aflăndu-se la discuții şi Mohamed Munaf. Mohammad Yassin se plăngea mereu că în partid nu sunt bani şi că el şi-a cheltuit toți banii sprijinind partidul şi alegerile. Discuta cu Băsescu la telefon zilnic, în fața mea. Acesta discuta de asemenea cu Elena Udrea şi Emil Boc şi era evident că avea legături puternice cu aceştia. Am decis să donez PD-ului echipamente medicale în valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achiziționat aceste echipamente şi le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector 1, eu împreună cu Mohamed Munaf şi Mohammad Yassin. Acolo ne-am întâlnit cu George Albu, căruia i-am spus că aceasta este o donație pentru partid. Acesta mi-a mulțumit şi i-a dat şoferului camionului o adresă din Târgovişte, spunăndu-i să ducă echipamantele medicale la acea adresă. Am plecat desigur fără nicio chitanța ca de fiecare dată”, mai spune Omar Hayssam, din spatele gratiilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata