Breaking news

Omar Hayssam a fost încarcerat la penitenciarul Rahova

loading...

După mai multe bâlbe și negări, Administrația Națională a Penitenciarelor a confirmat marți seară faptul că Omar Hayssam a fost transferat la Penitenciarul Rahova.

hayssam la inchisoareOmar Hayssam a petrecut prima noapte la penitenciarul de maximă siguranță din Capitală, la Rahova. După ce în cursul zilei de ieri a fost transferat din Arestul Poliției Capitalei la închisoare.

Persoana condamnată la o pedeapsă privativă de libertate, Hayssam Omar se află în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova, începând de astăzi, 23 iulie 2013. După îndeplinirea procedurilor de primire în unitate, acesta va fi cazată într-o cameră cu profil de carantinare – observare , în conformitate cu prevederile legale” se arată în comunicatul de presă al Administrației Penitenciarelor.

Autoritățile ar trebui să explice acum bâlbele de comunicare privind locația în care se afla Hayssam marți dimineață și de ce acesta nu a fost adus la audieri în fața judecătorului.

Tribunalul Bucureşti ar fi trebuit să judece, marţi, un nou termen în dosarul “Manhattan”, în care Hayssam este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi delapidare.

Atât Poliția cât și Administrația Penitenciarelor au precizat către tribunal că sirianul nu se află în custodia lor.

Drept urmare, procesul în care Omar Hayssam este acuzat de înşelăciune şi delapidare a fost amânat, marţi dimineaţă, pentru 31 iulie, din lipsă de procedură.

La două ore după această informație, Poliția Română dă un comunicat în care spune că: În cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române într-o unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Reamintim faptul că, acesta s-a aflat, din data de 19 iulie a.c., în custodia Poliţiei Române, fiind introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. 

Omar Hayssam are de executat 20 de ani de închisoare în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, la Bagdad în anul 2005.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata