Breaking news

Oltchim vrea să vândă o parte din acțiuni

loading...

Managementul Oltchim şi acţionarul majoritar al societăţii consideră ca vânzarea pachetului de actiuni detinut la SC Mentchim nu va influenţa activitatea de bază a companiei şi nu va fi pusă în pericol funcţionarea în condiţii de siguranţă a Oltchim SA, aşa cum acuză PCC SE.

oltchimExternalizarea serviciilor de mentenanţă, o soluţie de eficientizare a activităţii Oltchim. Managementul Oltchim SA îşi exprima dezaprobarea faţă de acţiunile de denigrare a societăţii întreprinse de PCC SE, acţionarul minoritar al companiei vâlcene.

PCC SE continuă campania media de dezinformare cumpărând machete publicitare în presa economică prin care afirmă că vânzarea pachetului de 25% din acţiunile Mentchim pune în pericol siguranţa operaţiunilor la Oltchim SA.

Decizia Oltchim de a vinde acţiunile pe care le mai deţine la Mentchim a fost aprobată cu majoritate de voturi în şedinţa AGA la care au participat şi reprezentanţii PCC SE. Programul de restructurare a fost supus votului acţionarilor iar decizia a fost luată cu majoritate de voturi (peste 80%). Oltchim deţine 25% din acţiunile  SC Mentchim SA .Vânzarea acţiunilor se va face prin procedură de licitaţie cu un preţ minimum de pornire de 375.000 lei.

Relaţiile contractuale ferme dintre Oltchim şi Mentchim sunt suficiente pentru asigurarea mentenanţei corespunzatoare a tuturor instalaţiilor combinatului.
Dealtfel, procedura de externalizare a activităţii de mentenanţă nu este o invenţie a Oltchim SA, ea fiind promovată de toate companiile de renume din domeniu și care au continuat să-și desfășoare activitatea în siguranță și după externalizarea acestor servicii.

SC Oltchim SA – Râmnicu Vâlcea este cea mai importantă unitate din industria petrochimică din România, singura care s-a dezvoltat semnificativ după 1990. Societatea are ca acţionar majoritar Statul Român, prin Ministerul Economiei (54,79%).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata