Breaking news

Ofiţerii români sub acoperire rup tăcerea în privinţa UDMR şi a Ţinutului Secuiesc

loading...

Pentru că rapoartele lor privind situaţia Ţinutului Secuiesc, a iredentismului maghiar şi a imixtiunilor politice ale politicienilor din Ungaria în treburile interne ale României sunt ignorate de autorităţi, ofiţeri sub acoperire îşi publică informaţiile pe forumul Wikileaks.

Într-una din postările pe forumul Wikileaks, un ofiţer dezvăluie faptul că deşi a trimis sute sesizări şi memorii către autorităţile române cu privire la Ţinutul Seciuesc şi la matrapazlâcurile produse de maghiari şi de liderii UDMR, însă au fost igonrate cu desăvârşire.

Disoluţia autorităţii statului român (şi probabil a statului în sine) poate fi observată cu certitidine în poziţia oficialităţilor vis-a-vis de problema Ţinutului Secuiesc. Îndrăznesc a o numi problemă, întrucât chiar de la începutul anilor ’90, SRI şi SIE avertizează constant factorul politic (şi uneori organele de urmărire penală competente a aborda problema din punct de vedere juridic) de pericolul reprezentat de iredentismul maghiar şi acţiunile ilegale întreprinse de UDMR, organizaţiile paramilitare maghiare, cetăţenii români de etnie maghiară şi cetăţenii maghiari aflaţi pe teritoriul României.

Trebuie să fim conştienţi de resursele financiare, materiale şi umane relativ consistente alocate de serviciile de informaţii româneşti pentru această chestiune, resurse care provin din buzunarul nostru, al tuturor. Rezultatele muncii ofiţerilor de informaţii în această chestiune sunt considerabile şi deloc de neglijat. Acestea sunt comunicate constant factorilor responsabili, şi mai ales factorului politic care… tace!

Motivele pentru care, din anii ’90, partidele politice au ignorat toate avertizările serviciilor de informaţii pe această chestiune, sunt pe cât de clare, pe atât de josnice: păstrarea puterii politice, dată fiind alianţa cu UDMR. Alianţa cu o organizaţie culturală al cărei statut de partid politic este în cel mai bun caz incert. Dacă privim problema din punct de vedere strict legal, UDMR nu este (încă?) un partid politic aşa cum o cer legile româneşti. Şi asta în timp ce altor partide româneşti li se resping cererile de înfiinţare… Oricând, oricine poate invoca această situaţie în faţa legii. Nu o face nimeni! Există instituţii care chiar au această obligaţie. Aceeaşi indolenţă vinovată!

Şantajul politic constant şi scenetele regizate de UDMR (recunosc, cu multă abilitate politică) la adresa tuturor guvernelor la care a fost parte, se pare că sunt destul de eficiente. Politicienii români cedează uşor, pentru a-şi păstra locul la putere.

Lupta pentru autonomia Ţinutului Secuiesc trebuie sprijinită material de Ungaria – susţine chiar vicepreşedintele Parlamentului maghiar. Afirmaţia a fost facută la o serbare secuiască desfăşurată în judeţul Mureş.

Vicepreşedintele Parlamentului Ungariei Balczo Zoltan, din partea formaţiunii de extremă dreaptă Jobbik, a declarat că Guvernul Ungariei ar trebui convins să sprijine lupta pentru autonomie, nu numai moral, ci şi material. Vicepreşedintele Parlamentului Ungariei Balczo Zoltan a făcut aceste declaraţii în faţa câtorva sute de persoane participante la “serbarea secuiască” de la Ghindari, judeţul Mureş. 

 El a subliniat că Guvernul şi Parlamentul Ungariei trebuie convinse să sprijine lupta pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, arătând că, apoi, Executivul ţării vecine ar trebui să sprijine acest proiect “nu numai moral, ci şi material”.

Ofiţerul recomandă şi măsurile ce trebuiesc luate de autorităţile statului cu privire la problematica maghiarimii:

– reprezentanţii Parchetului ar trebui să se sesizeze din oficiu (au această obligaţie legală, sesizarea din oficiu nefiind o alegere, ci o obligaţie de serviciu!) de săvârşirea infracţiunilor prevăzute de Codul Penal şi legile speciale în vigoare (Codul penal, partea specială, titlul I – Infracţiuni contra siguranţei statului şi Legea nr. 51/1991 privind siguranţa naţională a României).
Competenţa materială şi teritorială o au Parchetele din judeţele în care sunt savârşite faptele penale amintite mai sus. Niciun procuror din cadrul acestor Parchete nu s-a sesizat niciodată din oficiu cu privire la aceste fapte, încălcându-şi grav obligaţiile de serviciu.
Aceeaşi indolenţă profesională se manifestă şi la nivelul Parchetului General, care nu înţelege a trage la raspundere procurorii care aveau obligaţia legală de a întocmi sesizări din oficiu cu privire la faptele penale despre care vorbim.
De asemenea, reprezentanţii Parchetului sunt obligaţi a proceda la efectuarea de acte premergătoare sau la începerea urmăririi penale (după caz) în toate cazurile în care SRI a trimis informări cu privire la aceste fapte. Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru. De ce?

– Ministerul Afacerilor Externe trebuie să îşi exprime poziţia oficială cu privire la acest subiect şi să acţioneze în consecinţă. Inerţia acestui minister este monumentală.

– Aleşii noştri din Parlamentul European ar trebui să îşi exprime poziţia în legatură cu Ţinutul Secuiesc. Nu o fac, deşi toţi ştiu că au susţinerea colegilor din acest for. Şi nu o fac în virtutea unor înţelegeri politice meschine care vizează… aţi ghicit, menţinerea puterii, machiată ca menţinere a alianţei politice.

Orice cetăţean român şi orice persoană juridică română se poate adresa instanţei de judecată pentru constatarea neconformităţii UDMR cu Legea partidelor politice. Dezbaterile pe această temă sunt ample, însă rezolvarea este simplă şi la îndemână instanţelor de judecată.

Legislaţia română ne oferă suficiente pârghii pentru demararea tuturor acestor acţiuni, iar ignorarea lor cu bună ştiinţă de către organele competente reprezintă infracţiuni cu privire la îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

loading...
28 Comentarii
 1. Liviu spune

  F..u-va tinutu’ bozgoresc in gat de nemernici !!! MARSH LA VOI IN TARA JAVRELOR ! Romania NU e si nu va fi niciodata ungaria ! Sa fie clar !

 2. Pisti spune

  Sa mori tu 🙂

 3. LAU spune

  TOLERANTA ZERO PENTRU BOZGORI.

 4. Csanad spune

  …comentariul de mai sus spun tot. Noi prostii ne punem mintile cu jocurile politice (care de altfel exista de cand lumea e asa cum e acum, si dupa parerea mea numai catre si mai rau se duce daca continuam cu mentalitatea pe care o avem astazi) si astfel se nasc cele mai faine neintelegeri care duc la un haos total, scandal, injuraturi, batai…etc
  Va invit sa citim istoria adevarata scrisa de straini, care nu tin partea nimanui…acei svanti insetati de adevar care sunt deadreptul fascinati de istorie.
  Nu vreau sa-mi impun ideile, limba mea materna este maghiara, sotia mi-e romanca, fiica mea vorbeste si maghiara si romana…asa ca va invit sa nu mai dam atentie incitarilor. Ma simt bine aici, nu cred ca as fi mai binevenit/binedorit nicaieri in lume, si nici nu-mi doresc asta. Insa nu pot fi mandru ca-s roman (cetatean) ca sunt scuipat aproape oriunde in strainatate, sau ca-s maghiar (etnie) ca-s injurat de proprii “frati” chiar in Ungaria…asa ca Liviu, te rog gandeste-te un pic si alege-ti cuvintele…

 5. Csanad spune

  cititi literatura in loc de ziare de scandal…
  utitati-va la documentare, sport sau filme in loc de talk-show, stiri, sau alte prostii

 6. Adrian spune

  Cand nu stii, esti prost. cand stii si taci, sau nu faci ceea ce functia iti impune sa faci, esti ticalos. Sau tradator.

 7. alex spune

  genul asta de situatii reprezinta catalistul unu-i conflict dirijat de oamenii cu interese la momentul oportun.

  si pt ca razboiul este o afacere (kosovo, iugoslavia, etc) cine sta cu degetul pe buton trebuie expus si nu ignorat.
  ce se intampla acum este faza preliminara din pacate.

 8. valah spune

  Oare ungurii au impresia ca daca nemernicii care ne conduc TAC noi romanii o sa stam cu miinile in san si sa asteptam sa ni se dezmembraze tara? Suntem destul de lasi si mamaligari (cum ne spun altii) dar vorba lui Eminescu – CUM VENIRA SE FACURA TOTI O APA SI-UN PAMINT
  Ungurii se joaca cu focul si se vor arde rau de tot in caz ca……poporul roman este fooooarte imprevizibil – istoria noastra o arata peste tot, numai cine nu vrea nu vede.

 9. Basarabeanul spune

  Mue bilbiitilor de maghiari! Vor autonomie? Sa si-o faca in Ungaria!

 10. Florin spune

  TOLERANTA ZERO PENTRU BOZGORI.ROMANIA e romania!!!!!

 11. Dacus spune

  Sunt de acord cu csanad, majoritatea ungurilor nu sunt fascinati de conflicte inter-cum-vreți-voi. Iar când ne confruntat cu toții cu exact aceleași probleme zilnice precum menținerea unui trai decent si educație copiilor într-un mod curat, nu vad sensul conflictelor.
  Totodata țin sa mentionez ca in primul război mondial doar 400 de soldați romani au ocupat budapesta, așa ca nu se risca panonii noștri la ceva similar. Multumesc

 12. gogu spune

  Statul român ARTICOLUL 1
  (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
  (2) Forma de guvernământ a statului român este republica.

  (3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

  (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.

  (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

  Suveranitatea ARTICOLUL 2
  (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
  (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

  Teritoriul ARTICOLUL 3
  (1) Teritoriul României este inalienabil.
  (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

  (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

  (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

 13. Orban spune

  Gogule, stai jos!!!2 vii la toamna sa te trec.!!!!

 14. Chisinauianul ROMAN spune

  Bozgori va zic doar atat: GEANTA, GARA, ASIA, la dorinta unCaria 🙂

 15. cioara spune

  Realitaea care o stim cu totii: 1) Exista o presiune constanta din partea autoritatilor ungare de a scoate pamantul din mijlocul Romaniei de sub tutela Romaniei. 2) Exista o saracie crunta in Romania care face ca oamenii sa nu aibe interes national ci doar sa se gandeasca cum sa gaseasca paine si lapte. 3) Romanii rabda prea mult pana cand sa isi exprime punctul de vedere si atunci cand o fac o fac violent si exploziv. 4) Autoritatile politice romane nu pot exprima un punct de vedere inca neexprimat de populatia romana.

  Mai departe nu vreau sa lansez speculatii cu cine si ce vrea. Cred ca trebuie sa avem in Romania un trai mai bun si astfel maghiarii care locuiesc aici (si care sunt considerati masa de manevra) sa nu regrete ca sunt condusi de romani.

 16. Dac spune

  Moarte Ungurilor!!!!!

 17. gogu spune

  bai ce buni sunteti ma la comentarii dar in realitate nici unul dintre voi nu ia atitudine

 18. May11 spune

  ungurii se joaca iar cu focul. se vor arde (vor arde cu totii).

 19. The last Jedi spune

  Cotropirea Transilvaniei de catre Romania la 1919 si nerespectarea conditiilor Uniri, asa cum au fost scrise atunci, fac ca acest stat sa detina ABUZIV un teritoriu ce nu-i apartine. 93 de ani de administratie romaneasca au dus cea mai bogata regiune a Europei in lumea a III-a. Romania fura 1 MILIARD DE EURO anual prin taxe si impozite care nu se mai intorc sub nici o forma. Secuii stiu bine asta si lupta cu sanse inegale pentru a nu fi cotropiti si anihilati. Europa si intreaga lume trebuie sa inteleaga asta. TOTI ARDELENII TREBUIE SA FIE SOLIDARI CU CAUZA SECUILOR pentru ca administratia romaneasca aduce numai saracie oriunde.

 20. Iancu Jianu Haiducu spune

  Iar o sa patim ca atunci la Tg Mures-da ce a-ti patit?Romanii au inebunit!Iar vreti scandal?Va sapa din interior,va scarmana sentimentele antimagiare ca sa ne dezbine prostilor!”DIVIDE ET IMPERA!”-adica dezbina si domneste-mai voi veci nu va desteptati!Mai ales cu generatia asta tinara care numai discoteci si baruri o “citit”.Mai luati si voi ISTORIA ca” cine nu-si cunoaste istoria nu-si cunoaste viitorul”-asa a spus NICOLAE IORGA.

 21. costi spune

  IMI DA SCIRBA SI SA AUD DE UNGURI,, CUM POT EI SA GINDEASCA SA-SI FACA PROVINCIE IN TARA NOASTRA UITA RAUTATEA SI CRIMELE FACUTE INPOTRIVA POPORULUI ROMAN. ALEA NU SE UITA, CHIAR DACA AVEM NISTE JEGOSII SI TRADATORII CARE NE CONDUC , O SA VINA SI NATIONALISTI LA PUTERE, SI VOR FII VAI DE MAMA LOR DE MONGOLI.

 22. Bogdan Marinescu spune

  Se poate un link cu trimitere la forumul wikileaks unde s-a publicat mesajul?Cu mulţumiri.
  @The last Jedi-De ce începi cu 1919???Când au venit hunii (ungurii/maghiarii de azi) în Europa şi s-au stabilit în câmpia Panoniei???
  Din http://ro.wikipedia.org/wiki/Maghiari
  “Lingviștii și istoricii consideră, de comun acord, că ungurii provin din teritoriul aflat la granița dintre zonele împădurite ale Munților Urali și stepa euroasiatică. Acolo s-a consumat și o primă etapă a etnogenezei ungurilor. Din simbioza a două elemente etnice de tip ugric a luat naștere o populație de limbă uralică. Denumirea maghiari este rezultanta contopirii denumirii celor două entități etnic-tribale.”
  “Timp de câteva decenii incursiunile de pradă ale hunilor s-au limitat la zonele învecinate, potrivit unor consemnări din 395: în Caucaz și la Dunărea de Jos. Însă și-au extins, treptat, sfera de invazie spre vest, dincolo de Munții Carpați, până în Câmpia Panoniei.”
  ” Lipsiți de apărare, ungurii și grupuri de populații asociate, printre care și trei triburi hazare, se refugiază din nordul Mării Negre în 896 spre vest pe valea Nistrului, și trec Carpații prin Pasul Verețki, ajungând pe Valea Tisei mijlocii. De aici au lansat timp de câțiva ani atacuri de pradă și jaf spre teritorii din Vest-Europa, printre care Germania, Italia, Franța și Spania. În anii 900/901 când triburile ungurești s-au reîntors, nu au mai revenit la vechiul loc pe Tisa, ci s-au așezat în centrul Bazinului Panonic, în vecinătatea lacului Balaton.”
  Cine locuia în Transilvania cu multe secole înainte de venirea nomazilor huni???Stai rău de tot la capitolul istorie!!!

 23. Vlad spune

  Le aduc aminte ungurilor, in caz ca au uitat, ca sunt milioane de romani care nu mai vor sa fie deranjati de prostiile pe care le fac in tara care i-a primit, ii gazduieste si ii plateste. Cat despre “autoritatile competente”, stim deja, sunt incompetente. Traiasca Romania nationala, suverana, independenta, unitara şi indivizibila!

 24. Cornelia Dan spune

  Bravo Dle BogdanMarinescu
  invat-i istorie , ca nu stiu, in special ungurii, nu cunosc nimic din trecutul lor. O tin una si buna ca le-am luat Ardwealul, si ce-i mai trist ca asa se pling in toata lumea si chiar cei care traiesc in strainatate, si cunosc un roman, tot urit se poarta cu el, dece? pentruca gindesc ca sunt rai, razbunatori,sadici as putea spune.
  Nu intelegem dece oameni de la putere, guvernul nu este maiindrasmet, sa zic ,asa de a spune mai clar si cu date exacte,dovezi arheologice care sunt destule, in felul aceste poate ii conving sa numai umble cu minciuni si falsuri cerind ce nu li se cuvine.Inpartirea pe regiuni cum vrea sa o faca acum guvernul dupa parerea nostra nu-i buna de loc. gasiti alte solotie dar nu aceasta ca este proasta dupa noi, repet.

 25. Gogu pintenogu spune

  ARDELENII AU O VORBA:Le dam ungurilor Ardealul dar nu si prunii.A8u

 26. moi spune

  Sunt de acord cu Csanad.

 27. realistu' spune

  Nu, nu, eu nu uit ! Imi sta un nod in gat si mi-e uscat sufletul cand aud de atrocitatile de la Ip si Traznea ! Cauta, frate ungure, pe you tube “nu uita” si indrazneste a-mi cere sa te iubesc !

 28. vasile spune

  Trebuie sesizat DNA si chiar din oficiu sa se apuce de treaba adica sa-i traga la raspundere pe politicienii care au competenta penala si nu fac nimic in acest sens

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata