Breaking news

Oficiul de Spălare a Banilor anchetează dezvăluirile lui SRS. Băsescu spune că actele sunt false

loading...

Preşedintele României Traian Băsescu respinge categoric informațiile vehiculate în presă de Sorin Roșca Stănescu, potrivit cărora ar fi spălat 7 milioane de euro în 2004, prin conturile bancare ale PD.

basescu si stolojanBăsescu a declarat, joi, că Sorin Roşca Stănescu este un „mincinos prost“ care ar trebui să meargă, dacă se dovedeşte că nu are dreptate, unde a fost înalt „prea sinucisul Adrian Năstase“.

Dacă Roşca Stănescu are dreptate, eu mă duc cu plăcere şi cu conştiinţa împăcată alături de Înalt Prea Sinucisul Adrian Năstase. Dar, dacă nu, ar trebui să se ducă el. Am să vă arăt ce înseamnă un mincinos prost. A lansat aceste ordine de plată, care sunt nişte falsuri. Spune data în care s-a virat un milion de dolari în contul Alianţei ?Dreptate şi Adevăr?. Trece şi contul, care corespunde contului, numai că e aşa de prost, încât nu duce falsul până la capăt şi lasă contul cu terminaţia ROL. Într-un cont de lei, că asta înseamnă lei, nu poţi să virezi niciodată dolari. Deci un fals incomplet. Şi la fel e pe toate cele aşa-zise 7 milioane de dolari, toate se virează într-un cont de lei. Nici rudele din generaţiile anterioare ale lui SRS n-ar putea să facă. (..) Le aveţi, sunt pe toate site-urile, din păcate şi pe un site care se vrea al justiţiei, le promovează. Sper să aibă decenţa să se ducă singur, ca falsificator, lângă înalt prea sinucisul Adrian Năstase. Că asta spuneaţi, că uite ce a făcut Năstase, şi a făcut puşcărie, şi deci, falsuri tip Roşca Stănescu”, a spus Băsescu.

În replică, Sorin Roșca Stănescu precizează faptul că toate aceste informații sunt depuse de FACIAS la Parchet și că niciun procuror nu s-a deranjat să le infirme prin NUP.

Dacă este să-i răspund serios, pot să-i răspund în felul următor: FACIAS a depus un dosar penal cu toate datele respective în luna martie, la Parchet, cu număr de înregistrare, cu tot ce trebuie. Nimeni nu a dat un răspuns, ba mai mult Parchetul a spus că lucrarea s-a rătăcit undeva(…) Şi răspunde astăzi Traian Băsescu în stilul ăla pe care îl cunoaşteţi foarte bine“, a spus senatorul Sorin Roşca Stănescu la Antena 3.

Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat şi a început o investigaţie în urma afirmaţiilor senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu potrivit cărora Alianţa DA ar fi beneficiat la alegerile prezidenţiale din 2004 de finanţări ilegale, al căror beneficiar direct a fost preşedintele Traian Băsescu.

Tot joi, Crin Antonescu a declarat că în grupul senatorilor PNL se vor analiza informațiile prezentate de Sorin Roșca Stănescu și dacă se constată că acestea au o fărâmă de adevăr, ar trebui să se constituie o comisie parlamentară care să ancheteze aceste lucruri extrem de grave.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata