Breaking news

O echipă a Ministerului Economiei negociază la Paroșeni cu minerii blocați în subteran

loading...

Ministerul Economiei a decis să trimită joi seară o echipă la Mina Paroșeni din județul Hunedoara pentru a negocia cu cei peste 200 de ortaci blocați în subteran.

mineriMinierii s-au blocat de ieri în subteran pentru că nimeni nu mai vrea să le cumpere cărbunele extras din adâncuri și că astfel vor rămâne fără locuri de muncă. Pentru a dezamorsa situația de la Paroșeni, o echipă de negociere a Ministerului Economiei a mers la mină.

În urma blocării în subteran a minerilor de la minele Petrila, Paroşeni si Uricani, o delegaţie a Ministerului Economiei, formată din secretatul de stat Bogdan Nicolae Badea şi directorul Direcţiei Generale Resurse Minerale, Sorin Găman, s-a deplasat, in cursul nopţii de 18 spre 19 iulie, la Petroşani pentru dezamorsarea situaţiei, respectiv pentru a media negocierea contractului cu reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH). În cursul dimineţii de 19 iulie a fost adresata invitaţia către conducerea CEH de a participa la negocierea contractului de livrare, împreuna cu conducerea SNIMVJ”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Economiei, remis exclusivNEWS.ro.

Ministerul mai precizează faptul că: Invitaţia iniţiala a fost refuzata de reprezentanţii CEH, motiv pentru care s-a luat legătura cu dl. prefect Sorin Vasilescu, convenindu-se cu acesta ca medierea între reprezentanţii celor 2 companii implicate SNIMVJ si CEH să aibă loc la sediul prefecturii, începând cu ora 10:00.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata