Breaking news

Numărul românilor morți în urma cutremurului din Italia a ajuns la opt

loading...

Numărul românilor morți în urma cutremurului devastator de miercuri din Italia, crește de la o zi la alta. Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat vineri seară că numărul românilor morți a ajuns la opt.

seism italia 2016Veștile proaste continuă să vină din Italia pentru familiile românilor ai căror membri sunt victimele cutremurului din peninsulă.

Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret că, în urma seismului din Italia survenit la data de 24 august 2016, au fost confirmate încă două decese ale unor cetăţeni români. În prezent, numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment se ridică la 8. Având în vedere complexitatea acțiunilor necesare pentru gestionarea situației, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamității, se va deplasa, în regim de urgenţă, la Roma, în cursul dimineţii de 27 august 2016, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului. În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente”, se arată în comunicatul oficial al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Cel mai recent bilanț dat publicității de autoritățile italiene, numărul morților a ajuns la 281.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata