Breaking news

Numărul morților din Club Colectiv a ajuns la 30. Românii aprind lumânări în memoria victimelor

loading...

Alți trei tineri arși în incendiul din Club Colectiv, și-au pierdut viața, duminică, astfel că numărul morților a urcat la 30. În timp ce alți 90 de tineri se află internați în spitalele din București, fiind în stare critică. Medicii se așteaptă ca de la o zi la alta, numărul morților să crească.

lumanari club colectivÎncă o victimă a incendiului de la Clubul Colectiv, din București, o tânără de 26 de ani, a murit duminică seară, la Spitalul Bagdasar. Astfel că numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu ajungând la 30.

Tânăra care a decedat duminică seară, la Spitalul Bagdasar – Arseni, avea arsuri grave pe căile respiratorii.

Alte 140 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, că numărul morților s-ar putea dubla, precizând că aceasta este concluzia unui grup de lucru pe care l-a convocat la Guvern.

Toate autopsiile s-au încheiat duminică seară, la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”, iar concluziile provizorii au fost transmise anchetatorilor.

Conform concluziilor provizorii ale autopsiilor făcute asupra cadavrelor persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul produs, vineri noapte, în clubul bucureştean Colectiv, principala cauză a decesului ar fi intoxicaţia cu fum, monoxid de carbon şi gaze toxice.

Spitalele Capitalei aveau, duminică la prânz, internaţi 140 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv şi doar o singură victimă neidentificată, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, unde aceşti pacienţi figurează cu nume şi prenume.

Astfel, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) sunt 24 de pacienţi, la Floreasca- 15, La Spitalul de Arşi – 27, la Bagdasar Arseni – 22, la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” -cinci, Spitalul “Sf Ioan” -8, Spitalul Elias – 15, Spitalul Militar – 11, Spitalul “Sf. Pantelimon” – cinci, Spitalul Gerota -trei şi la Spitalul SRI – cinci.

Aproximativ 8.000 de oameni au participat duminică la un marş de comemorare a victimelor incendiului din clubul Colectiv, aceştia ajungând la local, în faţa căruia se aflau alte aproximativ 2.000 de persoane venite să aducă un ultim omagiu celor dispăruţi.

Românii continuă să vină la locul tragediei ca să aprindă o lumânare și să depună flori în memoria victimelor.

Tragedia a avut loc în timp ce trupa Goodbye to Gravity își lansa vineri seară noul album, “Mantras of War”, printr-un concert susținut la clubul Colectiv din strada Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4 al Capitalei.

Trupa a fost fondată în 2011 de Andrei Găluț (voce) împreună cu Mihai Alexandru (chitară), Bogdan Enache (tobe), Vlad Țelea (chitară) și Alex Pascu (bass). Primul album al trupei, care poartă de altfel și numele formației, a fost lansat un an mai târziu.

lumanari club colectiv bucuresti

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata