Breaking news

Nouă persoane reținute de DIICOT Craiova pentru fraude informatice la bancomate

loading...

Procurorii DIICOT Craiova au dispus reţinerea pentru 24 de ore a nouă persoane, membre a unui  grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 18 persoane, specializat în  săvârşirea de infracţiuni cu instrumente de plată electronică.

fraude bancomateProcurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat la data  de 8 aprilie 2013, un număr de 18 percheziţii domiciliare  în judeţele  Dolj şi Hunedoara, la locuinţele membrilor grupării,  în vederea identificării de mijloace de probă.

Membrii grupării au confecţionat, distribuit şi montat aparatură de tip skimming pe ATM – uri din state ale Uniunii Europene, Cambogia sau Coreea.

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru  efectuarea de retrageri sau operaţiuni financiare frauduloase.

La data de 5 / 6 aprilie 2013,  în baza informaţiilor furnizate de către  procurorii D.I.I.C.O.T., autorităţile judiciare franceze au reţinut în Franţa patru membri ai grupului infracţional organizat. La data de 8 aprilie 2013,  procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat, în flagrant delict, alţi trei învinuiţi, în autoturismul cu care  aceştia se deplasau pe raza municipiului Craiova, fiind descoperite şi ridicate aparatură şi echipamente de skimming”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Procurorii D.I.I.C.O.T. cooperează în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare franceze. O parte din membrii grupării au fost anterior trimişi în judecată de către procurorii D.I.I.C.O.T., în cursul anului 2012, pentru comiterea de infracţiuni informatice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata