Breaking news

Norul de cenușă, la 3000 de metri de sol

loading...

Problemele cauzate de norul de cenușă vulcanică din Islanda, pare că nu se mai termină. Deși se afla inițial la o altitudine de 10-12 km, norul de cenuşă vulcanică a coborât cu 27 de metri pe secundă în ultimele 12 ore, transmite Realitatea TV.

nor1În ultimele 12 ore norul de cenuşă vulcanică a coborât cu 3.000 de metri altitudine. Potrivit doctorului în fizică, Doina Nicolae, nu este exclus să coboare şi  mai mult, dar este puţin probabil întrucât există un strat protector de nor de ploaie, cel puţin deasupra Bucureştiului. Ea susţine însă că nu ar trebui să ne îngrijorăm întrucât stratul protector de nori de ploaie se află la altitudinea de 1 km şi jumătate şi împiedică efectele norului de cenuşă să se simtă la sol.

Printre efectele negative pe care cenuşa din aer le-ar putea avea asupra populaţiei, Doina Nicolae a amintit creşterea concentraţiei de particule la nivelul solului, acolo unde plantele, oamenii şi animalele respiră sau crearea de ploi acide. “În cazul în care norul ar coborî sub altitudinea la care se formează norii de ploaie în acel moment am asista la posibilitatea creării unor ploi acide” a explicat doctorul în fizică.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata