Breaking news

Noi proteste la Pungești. Manifestanții acuză jandarmii de presiuni și intimidări

loading...

Localnicii din comuna vasluiană Pungești continuă și în 2014 protestele împotriva exploatării gazelor de șist și a companiei americane Chevron. Protestatarii acuză din nou jandarmii de presiuni și teroare.

proteste pungesti 2014Câteva sute de cetățeni din comuna Pungești și activiști de mediu au protestat și duminică față de decizia Chevron de a începe explorarea gazelor de șist pe terenurile din localitate. Protestatarii spun că în continuare jandarmii creează presiune asupra lor pentru a-i determina să renunțe la proteste.

După ce ieri a fost desființată tabăra de rezistență, astăzi jandarmii nu le dau voie oamenilor nici măcar să protesteze pașnic. În continuare sunt aici sute de jandarmi care îi terorizează pe oameni. Este strigător la cer ce se întâmplă„, a declarat Constantin Pâslariu, unul dintre liderii protestelor de la Pungești.

Reprezentanții Jandarmeriei susțin că protestul este unul neautorizat și din acest motiv li s-a cerut oamenilor să înceteze manifestația.

Manifestarea a început dimineață în curtea unui cetățean din localitatea Siliștea, unde mai mulți oameni s-au adunat pentru a participa la o manifestare religioasă. Oamenii s-au deplasat apoi pe un câmp, paralel cu drumul județean Pungești — Gârceni și s-au adunat în dreptul unei troițe. Având în vedere că este un protest neautorizat, li s-a cerut oamenilor să părăsească zona. Nu au fost înregistrate violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Marius Țăranu, pentru Agenția Agerpres.

Protestele la Pungești au început în 8 decembrie 2013 după ce compania Chevron a venit cu primele utilaje pentru a începe explorările pentru gaze de șist. De atunci, și până în prezent, localnicii ajutați și de alți protestatari veniți din toată țara, au reușit să pună pe fugă de două ori compania Chevron și chiar să distrugă gardul care împrejmuia terenul unde are loc explorarea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata