Breaking news

Nivelul Dunării a scăzut, la Galaţi, cu cinci centimetri

loading...

În ultimele 24 de ore, nivelul Dunării a scăzut, la Galaţi, cu cinci centimetri, ajungând miercuri dimineaţă la o cotă de 675 de centimetri, transmite Mediafax.

diggalatiDeși nivelul Dunării e în ușoară scădere, se menţine peste cota de inundaţie care este de 600 de centimetri.

Dunărea a scăzut cu cinci centimetri, la ora 7.00 având o cotă de 675 de centimetri. În conformitate cu ultima prognoză emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, pentru următoarele 24 de ore tendinţa este staţionară, iar nivelul maxim, de 682 cm, va fi atins pe 10 iulie 2010“, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Galaţi, Petrica Paţilea Crângan.

Conform acestuia, digul de apărare a Galaţiului, construit în sud-estul oraşului pe o lungime de 4,5 kilometri, este monitorizat în permanenţă şi este consolidat în zonele în care apar infiltraţii.

Şi Siretul a scăzut la Şendreni, în punctul cel mai critic. În ultimele 24 de ore, nivelul râului a coborât cu 51 de centimetri, până la 645 de centimetri. Siretul se află acum sub cota de pericol, dar are încă 45 de centimetri peste cota de inundaţii.

În noaptea de marţi spre miercuri, la Galaţi au sosit ajutoarele din Austria şi Belgia, constând în generatoare electrice, motopompe şi o instalaţie de purificare a apei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata