Breaking news

Nicolae Mischie, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

loading...

Nicolae Mischie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, a fost condamnat luni,  definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

nicolae mischieÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după trei amânări consecutive pe 4, 18 februarie şi 4 martie, a respins luni recursul lui Mischie și a menținut astfel decizia Curții de Apel Timișoara are l-a condamnat pe 13 iunie 2012 la patru ani de închisoare cu executare.

DNA a început ancheta lui Nicolae Mischie în anul 2004 şi a fost trimis în judecată întrucât în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu să îi renoveze vila din Târgu Jiu, moştenită de la o mătuşă, în schimbul facilitării accesului acestuia la o serie decontracte cu unităţile din minerit şi energie. Mocanu s-a autodenunţat în 2004.

Instanţa stabilea ca Mocanu să primească despăgubiri de 325.000 de lei pentru lucrările făcute la casa lui Mischie.

ICCJ a admis, în 3 martie 2011, recursurile declarate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Timişoara şi de Nicolae Mischie împotriva deciziei din 17 februarie 2010 a Curţii de Apel Timişoara, a casat decizia şi a trimis cauza spre rejudecare. Decizia de atunci a instanţei supreme a fost definitivă, astfel că, după motivarea acesteia, dosarul a fost trimis Curţii de Apel Timişoara, care a reluat dezbaterea apelurilor făcute în cauză.

În 17 februarie 2010, Curtea de Apel Timişoara respingea apelul făcut de Nicolae Mischie la o decizie a Tribunalului Gorj, magistraţii menţinând pedeapsa de condamnare, cu executare, la patru ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Nicolae Mischie are, în prezent, o sentinţă definitivă şi irevocabilă, de un an de închisoare cu suspendare, care a fost contopită atât la Tribunalul Gorj, cât şi la Curtea de Apel Timişoara cu pedeapsa de patru ani de închisoare. Pedeapsa respectivă i-a fost dată lui Mischie într-un alt dosar, în care acesta a fost judecat pentru că ar fi introdus în ţară o armă de vânătoare pe care nu a declarat-o la vamă, după o vizită oficială făcută în Elveţia, în 1997.

Mischie a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata