Breaking news

Nicolae Cornea, noul șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

loading...

Colonelul Nicolae Cornea a numit în funcția de șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la o zi după demisia generalului de brigadă Ion Burlui.

nicolae cornea - igsuNicolae Cornea îl înlocuiește în funcție pe generalul de brigadă Ion Burlui, care și-a dat demisia miercuri, ca urmare a scandalului iscat după intervenția întârziată la locul accidentului aviatic din Munții Apuseni, soldat cu moartea pilotului Adrian Iovan și a studentei Aurelia Ion.

Născut în 15 noiembrie 1967 în orașul Călimănești, județul Vâlcea, colonelul Nicolae Cornea a absolvit în anul 1993 Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’ București, ca șef de promoție, fiind și licențiat în drept, potrivit informațiilor publicate pe site-ul ISU Vâlcea.

În perioada 1992 — 2010 a activat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, numai în arma pompieri, începând cu Brigada de Pompieri a Capitalei (1993­1994), continuând cu Comandamentul Trupelor de Pompieri (1994­1995), iar din anul 1995 s-a alăturat Grupului de Pompieri ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea, unitate militară în care a ocupat atât funcția de locțiitor al comandantului (1996­2004), cât și cea de comandant, în anul 2004.

Din decembrie 2004, după constituirea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea, ca urmare a unificării celor două arme din cadrul ministerului — pompierii și protecția civilă—, colonelul Nicolae Cornea a devenit prim adjunctul inspectorului șef al ISU Vâlcea.

Înainte de numirea la conducerea IGSU, Nicolae Cornea ocupa funcția de prim adjunct al șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata