Breaking news

Niciun vinovat în cazul banilor de cadouri. Directoarea școlii a demisionat. Învățătoarea rămâne în funcție

loading...

După o săptămână de anchetă, Inspectoratul Școlar București se spală pe mâini și pasează sancționarea învățătoarei care cerea bani de cadouri, Consiliului de Administrație al Școlii Maria Rosetti din Capitală. Între timp, directoarea școlii a demisionat din funcție.

dana blandu - cadouri spagaDana Blându, învățătoarea șpăgară care urla la părinți pentru că dăduseră prea puțini bani de cadouri, este de neclintit. Deși comportamentul acesteia este incompatibil cu statutul de cadru didactic, Dana Blându ”educă” în continuare elevi.

Ancheta Inspectoratului Școlar București a stabilit că nu există niciun vinovat în acest caz și că se așteaptă o decizie a Consiliului de Administrație al Școlii Maria Rosetti din Capitală.

Camelia Fercu a cerut încetarea detașării în funcția de director al Școlii Numărul 10 din București, iar Inspectoratul a aprobat cererea.

Dosarul deschis pe numele învăţătoarei de la Şcoala nr. 10 acuzată că cerea cadouri de la părinţii elevilor a fost trimis, miercuri, de procurori la Secţia 6 Poliţie, pentru continuarea cercetărilor, anchetatorii urmând să stabilească lista persoanelor care vor fi citate pentru audieri.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat, la sfârşitul anului trecut, în cazul învăţătoarei Dana Blându, de la Şcoala nr. 10, care ar fi cerut părinţilor bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii. Cercetările în acest caz au început în 6 ianuarie, întrucât personalul din şcoală a fost liber în vacanţa de sărbători, iar angajaţii nu pot fi chemaţi la serviciu din concediu, conform legii.

Totodată, ISMB a sesizat, în 30 decembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu presupuse fapte penale săvârşite de învăţătoarea Dana Blându, de la Şcoala nr. 10 din Capitală, acuzată că ar fi cerut părinţilor bani de cadouri.

Părinţii îi reproşează învăţătoarei că le cere prea mulţi bani, aceasta spunând că trebuie să fie oferite cadouri atât secretarei şcolii şi bibliotecarei, cât şi paznicilor şi femeilor de serviciu.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, a spus că dacă se dovedeşte că învăţătoarea este vinovată, ea riscă sancţiunea maximă a excluderii din învăţământ.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata