Breaking news

Onțanu a cheltuit peste 50 milioane de euro pe panseluțe

loading...

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu risipește banii contribuabililor pe panseluțe. În ultimii patru ani, edilul a cheltuit 30 de milioane de euro pe panseluțe și toaletarea copaclor, iar anul ăsta a alocat pentru același lucru, 21 de milioane de euro.

ontanu panseluteOnțanu este campion național la risipit banii publici pentru plantarea de panseluțe. Dacă bani pentru asfaltarea străzilor în sectorul 2 și introducerea apei și a canalizării în cartierele mărginașe, nu sunt, primarul Onțanu risipește 50 de milioane de euro pe panseluțe.

Toate contractele pentru plantarea de panseluțe și toaletarea copacilor, au fost atribuite fără licitație.

Prin aceste contracte, Neculai Onţanu şi-a asigurat până în 2015 lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi şi plantarea panseluţelor.

Toate bune și frumoase, numai că Onțanu a făcut împrumut la bănci pe numele primăriei ca să planteze panseluțe. Astfel că Onţanu a îndatorat Primăria pe zeci de ani prin împrumuturi bancare de zeci de milioane de euro.

În realitate ”metoda panseluțelor”, nu reprezintă decât o nouă invenție a primarului de a scurge banii contribuabililor către firmele de casă ale acestuia.

În 2007 s-a încheiat contractul de creditare nr. 44448 între Consiliul Lo­cal al sectorului 2 şi banca Dexia Kommunalkredit Bank AG, prin care Onţanu a împrumutat suma de 25.457.867 de lei, aproximativ 6 milioane de euro, conform hotărârilor Consiliului Local nr. 105/16.08.2007 şi nr.12/15.02. 2010.

Un alt împrumut extern, în valoare de 98.096.875 de lei, circa 23 de milioane de euro, a fost atras în baza hotărârii nr. 113/16.08.2007.

Cu aceşti bani s-au încheiat pentru perioada 2008-2011 mai multe acorduri-cadru, pentru întreţinerea şi reamenajarea parcurilor. O felie din tort a fost distribuită directorului general al ADP sector 2, Cristian Lemnaru.

Banii împrumutați de la bănci pentru panseluțe, s-au evaporat după o schemă verificată timp de 20 de ani, de către prestidigitatorii din administraţie. La sugestia lui Onţanu, directorul general Cris­tian Lemnaru, Lucia Guşe, şeful compartimentului spaţii verzi, şi directorul economic Mihai Buturcă au întocmit două referate de necesitate, prin care au solicitat constituirea unor comisii pentru constatarea şi evaluarea daunelor produse de regiile Apa Nova, Ideb şi Distrigaz, care ar fi distrus şi furat florile şi arborii.

Fireşte că nu există procese-verbale ale Poliţiei sau alte probe care să susţină actele de vandalism la care se referă Onţanu.

Practic, reamenajările s-au făcut doar pe hârtie, iar banii s-au scurs spre buzunarul fără fund al lui Onţanu şi al protectorilor săi politici din PDL.

Și după metoda brevetată de Băsescu, Honțanu poate să pună plăcuțe în mijlocul spațiilor verzi, pe care să scrie: Aici sunt banii dumneavoastră, panseluțele să trăiască.

loading...
1 Comentariu
  1. xcs spune

    problema haitelor de maidanezi trebuie rezolvata prin eutanasiere sau strangerea in adaposturi. dupa aceasta, ideal ar fi sa continuam cu rezolvarea problemei haitelor de politicieni corupti, care au sfasiat si vandut un popor intreg. niste microbi care infecteaza o intreaga societate…..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata