Breaking news

Nava topohidrografică „Izvorul Mare”, lansată la apă

loading...

Nava topohidrografică „Izvorul Mare”,  a fost lansată luni a fost lansată la apă, după ce în prealabil a fost sfințită de un sobor de preoți.

DSC03508Nava reprezintă  materializarea proiectului „Sistem de măsurători topohidrografice pe Canalele Dunăre – Marea Neagră şi Poarta Albă – Midia Năvodari “. Nava de dimensiuni relativ mici (lungime 15-16 m, lăţime 5m, pescaj maxim 1m, autonomie 10 ore)  are montate următoarele echipamente: sistem hidroacustic pentru măsurarea adâncimii, sistem hidroacustic pentru profilarea straturilor de sediment, sistem de poziţionare cu precizie, senzori de mişcare etc. Obiectivul specific al navei este de a monitoriza cotele de adâncime şi a lucrărilor de dragaj pentru asigurarea şi menţinerea gabaritelor de navigaţie şi pentru desfăşurarea în siguranţă a navigaţiei pe cele două canale.

Prin acest proiect dorim să asigurăm condiţiile de urmărire, cunoaştere şi interpretare corectă a evoluţiei cotelor de adâncimi în canal. Acest program va ajuta la optimizarea lucrărilor de dragaj pentru întreţinerea şi pentru creşterea siguranţei navigaţiei pe canal”, a declarat Directorul General al Companiei Naţionale „Administraţia Canalelor Navigabile” S.A., Valentin Zeicu.

Proiectul se va finaliza la jumătatea lunii mai 2010.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata