Nava topohidrografică „Izvorul Mare”, lansată la apă

loading...

Nava topohidrografică „Izvorul Mare”,  a fost lansată luni a fost lansată la apă, după ce în prealabil a fost sfințită de un sobor de preoți.

DSC03508Nava reprezintă  materializarea proiectului „Sistem de măsurători topohidrografice pe Canalele Dunăre – Marea Neagră şi Poarta Albă – Midia Năvodari “. Nava de dimensiuni relativ mici (lungime 15-16 m, lăţime 5m, pescaj maxim 1m, autonomie 10 ore)  are montate următoarele echipamente: sistem hidroacustic pentru măsurarea adâncimii, sistem hidroacustic pentru profilarea straturilor de sediment, sistem de poziţionare cu precizie, senzori de mişcare etc. Obiectivul specific al navei este de a monitoriza cotele de adâncime şi a lucrărilor de dragaj pentru asigurarea şi menţinerea gabaritelor de navigaţie şi pentru desfăşurarea în siguranţă a navigaţiei pe cele două canale.

Prin acest proiect dorim să asigurăm condiţiile de urmărire, cunoaştere şi interpretare corectă a evoluţiei cotelor de adâncimi în canal. Acest program va ajuta la optimizarea lucrărilor de dragaj pentru întreţinerea şi pentru creşterea siguranţei navigaţiei pe canal”, a declarat Directorul General al Companiei Naţionale „Administraţia Canalelor Navigabile” S.A., Valentin Zeicu.

Proiectul se va finaliza la jumătatea lunii mai 2010.

681 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*